Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zdrcený Ronaldo se vrací na hřiště: První slova po smrti syna!

Autor: sm

Sluchátka v uších a zahalen do vlastních myšlenek. Takhle zachytili britští fotografové Cristiana Ronalda na veřejnosti vůbec poprvé od úmrtí novorozeného syna. Na fotbalové superstar bylo znát, že je duchem jinde a na zahojení ran bude ještě nějakou dobu rozhodně potřebovat. To je patrné také z jeho prvních slov, které po ztrátě dítěte přidal na sociální sítě. Už o víkendu by měl přitom opět naskočit do zápasu.

Novináři zachytili portugalského hráče na odjezdu po tréninku Manchesteru United. Tradičně se mu o odvoz staralo bodyguardské duo elitních vojáků, kteří pečují o bezpečí fotbalové hvězdy i jeho rodiny. Ta se měla původně rozrůst o dva členy, které s napjetím očekával nejen sám Ronaldo a Georgina, ale také záložníkovi fanoušci. Těm však Cristiano v pondělí oznámil zdrcující zprávu: Jedno z dvojčat je mrtvé a na světě zůstala pouze holčička.

Na tváři Ronalda bylo znát, že ačkoliv si dal od fotbalu po tragédii na chvíli pauzu, šrámy na duši, které mu odchod syna způsobil, se hojí jen velice těžko. V autě si nasadil sluchátka a uzavřel se do vlastního světa, ve kterém se se ztrátou miminka pokouší vyrovnat.

Zatímco se slavný Portugalec snaží dostat zpátky do běžného života, příbuzní, kolegové a fanoušci mu ze všech sil vyjadřují podporu a ukazují, že v těchto chvílích plných žalu není fotbalista se svou partnerkou na ztrátu sám. 

Bolest ze ztráty synovce stále trápí i Ronaldovu sestru Katiu. Pro tu je navíc zničující vidět, jak úmrtí chlapečka doléhá na Cristiana a Georginu: „Přála bych si léčit bolest těch, které miluji. Nemám tu sílu. Pouze má víra v Boha může pomoci vyléčit tuto ránu,“ napsala k fotce západu slunce.

Podporou se snaží být také fanoušci, a to dokonce i ti, kteří jsou příznivci rivalů Manchester United. Například při zápase s Liverpoolem všchni diváci v 7. minutě spustili pro Ronalda bouřlivý potlesk a zazpívali hymnu domácího celku, You'll never walk alone (Nikdy nepůjdeš sám.).

Cristiano pak video z tohoto momentu sdílel na svých sociálních sítích, kam přidal dojatý komentář: „Jeden svět… jeden sport... jedna velká rodina... Díky, Anfielde. Já a moje rodina na tento okamžik respektu a soucitu nikdy nezapomeneme.“

Psychická bolest, se kterou se teď musí celá rodina vyrovnat, je z jeho slov cítit na kilometry. Už o víkendu by měl ale Ronaldo okolnostem naskočit zpátky do hry a pomoci svému týmu při utkání s Arsenalem.

Ronaldo a jeho krásná Georgina se vyrovnávají se ztrátou jednoho z dvojčat
Ronaldo a jeho krásná Georgina se vyrovnávají se ztrátou jednoho z dvojčat

Fenomén Ronaldo: kde všude hrál a v čem tkví jeho recept na úspěch?
Video se připravuje ...