Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Tragická smrt motoristického šampiona (†19): Jeho auto sjelo z mostu!

Autor: ptr

Patřil k zářivým talentům řeckého motorsportu. Konstantinos Takidellis (†19) závodil v odvětví zvaném »dirt racing«, což je obdoba sportu u nás známého jako autokros. I přes svůj nízký věk již byl šampionem a byla před ním velká budoucnost. Té se už ale bohužel nedočká. Nit jeho života byla násilně přervána při děsivé autonehodě.

Řecký sport se zahalil do smutku. Mladý život vyhasl ve středečních brzkých ranních hodinách poté, co se v Aténách při autonehodě zřítil z mostu. Naprosto zdemolovaný vůz nedal Takidellisovi žádnou šanci. Řecká média uvádějí, že v momentě nehody seděl teenager za volantem svého automobilu Ford Focus ST.

Nad vozem ztratil kontrolu, prorazil svodidla na kraji mostu a i s autem se zřítil do propasti. Při pohledu na děsivé záběry z místa činu je až neuvěřitelné, že jeho jednadvacetiletý spolujezdec nehodu přežil. Utrpěl však velmi těžká zranění.

Konstantinos ohromil veřejnost minulý rok, když dokázal ovládnout seriál Panhellenic Crosscar Championship - EKO Racing Dirt Games. Posledním závodem, který absolvoval, už navždy zůstane podnik FIA Rally Star, který se v únoru konal v Německu.

Děsivá autonehoda řeckého závodníka Konstantinose Takidellise.
Děsivá autonehoda řeckého závodníka Konstantinose Takidellise.