Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Děsivá scéna na zimním stadionu: Hokejista (†15) zemřel po zásahu bruslí!

Autor: ptr

Nepředstavitelná tragédie se udála v americkém Greenwichi během hokejového utkání školních týmů St. Luke a Brunswick. Mladík Teddy Balkind (†15) upadl na led a protihráč z týmu Brunswicku, který už se mu nedokázal vyhnout, mu bruslí pořezal krk. I přes okamžité poskytnutí první pomoci se bohužel mladý život zachránit nepodařilo. Teddy v nemocnici zraněním podlehl.

Balkind byl studentem střední školy St.Luke's v New Canaanu, ležícího v americkém státě Connecticut. Od dětství se věnoval hokeji v místním klubu a byl mezi vrstevníky velmi oblíbený. Děsivá událost zdrtila široké okolí a opět rozpoutala debatu o povinnosti nosit chránič krku.

„Jsme zničení. Toto je nepředstavitelná tragédie. Hovořil jsem s ředitelem školy St. Luke a kontaktoval jsem i chlapcovu rodinu. Jsme připravení poskytnout jakoukoliv pomoc a podporu, kterou v tomto těžkém období můžeme. Prosím, podpořte všechny svými modlitbami. Z úcty k rodině se momentálně nebudeme k neštěstí vyjadřovat,“ citoval portál sports.yahoo.com ředitele školy v Brunswicku.

Smutná událost zasáhla celou hokejovou komunitu. O tom svědčí i kondolence od severoamerické hokejové ligy NHL. „Truchlíme nad tragickým úmrtím Teddyho Balkinda, člena hokejové rodiny, který zemřel příliš brzo. Naše modlitby a upřímná soustrast směřují k jeho rodině, spoluhráčům a přátelům,“ znělo oficiální vyjádření nejslavnější ligy světa.

Mladý hokejista Teddy Balkind podlehl tragickému zranění.
Mladý hokejista Teddy Balkind podlehl tragickému zranění.