Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Červenka jede na MS napravit blamáž z olympiády: Ukaž se, Romane!

Autor: iks

Na olympiádě byl jako kapitán u nejhoršího výsledku české hokejové historie (9. místo). Na MS ve Finsku si chce vůdce nároďáku Roman Červenka (36) spravit chuť!

Očekávání fanoušků před mistrovství světa je obrovské. Svěřenci kouče Kariho Jalonena (62) poprvé v dějinách ovládli dva turnaje Euro Hockey Tour za sebou. „Budeme na to samozřejmě chtít navázat na mistrovství a dobře do něj vstoupit,“ svěřil se Červenka.

Turnaj ve Finsku je pro Romana už devátým šampionátem, na který se vypravil. Atakuje tím matadory, jako jsou David Výborný (12 účastí) a Jiří Holík (14). Snad si mistr světa z roku 2010 s parťáky neušije stejný ostudný kabát jako na Hrách v Pekingu. V sestavě na MS je kromě něj dalších 8 borců, kteří zpackanou čínskou misi zažili. Na druhou stranu má útočník Rapperswillu k dispozici hvězdné parťáky z NHL, jako jsou Tomáš Hertl, Radim Šimek, Filip Hronek, Dominik Simon a Jakub Vrána. Ti stejně jako jejich kapitán touží ukončit desetileté čekání českých barev na cenný kov. Ostrá honička za plackou pro reprezentaci začne v sobotu, kdy vyzve v prvním mači Velkou Británii (15:20, ČT sport).

Na OH v Pekingu věšel hlavu.
Na OH v Pekingu věšel hlavu.