Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

»Odmítač« Červenka se kvůli olympiádě naočkoval: Čína ho zlomila!

Autor: mib

Kdo chybí? Roman Červenka (36). A proč? Nemá vakcínu proti covidu. Tak tohle už nemusí hokejový nároďák před ZOH v Pekingu řešit. Jenže virus stále může plány nabourat!

Trenér Filip Pešán (43) s generálním manažerem Petrem Nedvědem (50) mluvili o Červenkovi celou sezonu, vedení reprezentace chtělo mistra světa z roku 2010 a bývalého kapitána vyzkoušet před olympijskou nominací.

Ale slávistický odchovanec se dosud stavěl odmítavě k očkování proti koronaviru. Roli mohla sehrát i plicní embolie, kterou prodělal na pozdim 2018. Podle informací Sportu však teď kouč Pešán, který se musí obejít bez hvězd NHL, za zkušeným útočníkem vyrazil osobně do Švýcarska! To značí, že Roman kvůli snu zahrát si počtvrté v řadě pod pěti kruhy přehodnotil svůj postoj: „No jo, dvě dávky!“ Ovšem hned se chce citovat film Pelíšky znovu: „A bude to stačit, myslíš?“

Rychle se šířící varianta omikron totiž může hygienická pravidla úplně překopat, navíc napadá i očkované. Pravděpodobnost, že se pozitivní test v českém týmu (s Červenkou nebo bez) objeví, je vysoká . Také manuály od čínských pořadatelů nejsou zcela jasné. „Ale děláme maximum, abychom kluky ochránili,“ řekl Blesku svazový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Průšvih kvůli extralize?

Hokejoví činovníci jsou jako děti se žvýkačkou, které foukají, ale bublina jim vždy splaskne. Olympionici mají 3. února odletět do Číny, ale někteří z nich ještě den předtím budou hrát extraligový mač. To zavání průšvihem s testy na covid! Český hokej už navíc zmeškal příležitost přesunout »olympijské« kolo na 2. ledna. „K dohodě zatím nedošlo,“ řekl o řešení problému s extraligou mluvčí Zdeněk Zikmund. „Bublina se 14denní izolací každopádně udělat nepůjde...“

Zkušený útočník Roman Červenka hraje v klubu Rapperswil-Jona
Zkušený útočník Roman Červenka hraje v klubu Rapperswil-Jona