Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Češi jdou na úvod MS na slaboučké Brity, ale bacha: Trpaslík nás kosí!

Autor: lks

Na první pohled mají dnes (15:20, ČT sport) tuzemští hráči snadnou práci, ale nenechte se zmást. Češi mají na MS s hokejisty Británie zápornou bilanci!

Ve třicátých letech minulého století to byli právě hráči z monarchie, kteří ve vzájemném měření sil měli navrch. Britové vyhráli třikrát, zatímco tehdejší Československo zvítězilo pouze jednou. V posledním setkání na loňském MS v Rize dostali ostrované naloženo 1:6 a až letos na šampionátu v Tampere mohou konečně svěřenci finského kouče Jalonena hrozivou bilanci aspoň vyrovnat.

Očekávané vítězství nad hokejovým trpaslíkem má odpálit turnaj, v němž Češi po dekádě bídy přivezou medaili. „Nejsem kouzelník, ale s touhle partou máme rozhodně šanci něco dokázat!“ hecuje Jalonen své svěřence. To plejeři Spojeného království budou hlavně usilovat o to, aby se i pro příští rok udrželi mezi světovou elitou.

„Neděláme si žádné iluze, známe současnou sílu českého týmu. Hlavně jsme rádi, že zase můžeme hrát s těmi nejlepšími,“ prozradil útočník Velké Británie Robert Dowd.

Ostrované mají navrch

MS Zápas   Střelci
1934 ČSR - Velká Británie 1:2 Tožička
1935 ČSR - Velká Británie 1:2p Kučera
1938 ČSR - Velká Británie 0:1 x
1939 ČSR - Velká Británie 2:0 Troják, Maleček
2021 ČR - Velká Británie 6:1 2x Šulák, Klok, Hronek, Lenc, Chytil

Česká hokejová reprezentace se připravuje na začátek šampionátu
Česká hokejová reprezentace se připravuje na začátek šampionátu