Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Žárlím na Jalonena! Pešán okomentoval úspěch na MS. Co řekl o Rusech?

Autor: pl

Radost z ukončení desetiletého medailového půstu mohl sledovat pouze v roli diváka. Bývalý kouč české hokejové reprezentace Filip Pešán se v pořadu Impulsy Honzy Benešovského podělil o postřehy z letošního šampionátu. Mimo jiné prozradil, že žárlí na úspěch Kariho Jalonena!

Hokejisté nezískali pod Pešánovým vedením jediný cenný kov. Proto měl sám radost, když se reprezentační výběr umístil ve Finsku na třetím místě. „Bronzová medaile na hokejovém mistrovství světa je dobrý záblesk,“ sdělil Pešán v rádiu.

Nový kouč švýcarského mančaftu HC Ajoie navíc přiznal zajímavou věc. „Na úspěch Jalonena žárlím,“ prohlásil Pešán s úsměvem. „Klukům to samozřejmě moc přeju, protože kromě trenérů, kteří byli odvolaní, tak tam zůstává zbytek realizačního týmu. Maséři, vynikající lidi, i hráčům to samozřejmě přeju. Kari Jalonen byl jeden z mála kolegů, kteří mi přáli k novému angažmá, takže i on je super člověk,“ vyjádřil se k bronzovému úspěchu.

Absence Rusů je zasloužená

Pešán také uznal, že herní změna pod finským koučem byla znát. Podle jeho slov se tým začal více soustředit na obranu. „Tým byl více srovnaný do defenzivy. Kromě toho příjezd Davida Pastrňáka otočil tým o 180 stupňů.“

Někdejší trenér Liberce řekl i svůj pohled na vyřazení Ruska z mistrovství. „Absencí ruských hráčů kvalita turnaje jednoznačně utrpěla. Na druhou stranu, válečná situace je teď velmi špatná, takže si myslím, že Rusové zaslouženě na letošním mistrovství světa nestartovali,“ přiznal na závěr.

Po vyhraném utkání přišla medailová sprcha!
Po vyhraném utkání přišla medailová sprcha!