30. května 2022 • 14:30

Návrat bronzových hrdinů. Trenéra Jalonena unavily oslavy s hráči

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdinové, kteří ukončili dlouhé medailové sucho, jsou zpátky doma. Čeští hokejisté se v pondělí odpoledne vrátili z mistrovství světa ve Finsku, kde po deseti letech vybojovali bronzové medaile. V prostorách Letiště Václava Havla čekalo na úspěšný reprezentační výběr zhruba sto fanoušků a zástupy novinářů. Členové třetího týmu šampionátu v Tampere a Helsinkách se dočkali potlesku i poděkování od zaměstnanců pražského letiště. Následně na tiskové konferenci promluvili například trenér Kari Jalonen či kapitán Roman Červenka.



Po deseti letech, kdy se čeští hokejisté pravidelně vraceli z mistrovství světa bez medaile, šlo o nezvyklý, ale příjemný pohled. U výstupní brány na letišti čekali na bronzový výběr kouče Kariho Jalonena vedle novinářů i přibližně sto fanoušků v českých barvách, kteří prahli po podpisu či fotce se svými hrdiny. Jako první se po 13. hodině v letištních prostorách objevil obránce Radim Šimek s bronzem na krku a v tu chvíli začali přítomní příznivci hokejové reprezentace tleskat.

„Letiště Praha děkuje českým hokejistům za skvělou reprezentaci. Gratulujeme,“ zaznělo několikrát z reproduktorů terminálu. Několik minut po příchodu Šimka, který po příletu vzal do náručí svou několikaměsíční dceru, se objevil další zadák Filip Hronek a fanoušci se začali shromažďovat co nejblíže, aby ulovili autogram či selfie s jedním z českých hokejistů.

Velkého potlesku se dostalo Davidu Krejčímu, ale i trenérovi Jalonenovi s generálním manažerem Petrem Nedvědem, kteří společně dorazili před fanoušky. Na tváři finského trenéra, který dovedl národní tým k bronzu, byste jen těžko přehlédli široký úsměv. Zatímco se bývalá hvězda Bostonu fotila se zájemci, trochu nenápadně procházel kolem kapitán Roman Červenka. Nejproduktivnějšího hráče turnaje ale příznivci rychle dostihli a obklopili, stejně tak mladého brankáře Lukáše Dostála.

Na místě byli zřejmě přítomní i fanoušci z Brna, kteří začali vyvolávat jméno asistenta trenéra a někdejšího vynikajícího útočníka Martina Erata ve chvíli, kdy se před nimi objevil v letištní hale. Zřejmě největší pozornosti se ale dočkal David Pastrňák. Český snajpr, který v zápase o bronz nastřílel hattrick během třetí třetiny, si od fanoušků vyslechl několik povzbudivých hesel. „Král David! Jsi borec, Davide!“ zaznělo.

Zatímco Pastrňák již odpovídal na otázky novinářů, o několik metrů dál začala tisková konference s koučem Jalonenem či GM Nedvědem. „Jsem šťastný, ale velice unavený starší muž. Měli jsme oslavu s hráči v kabině, a pak i na hotelu. Jsem za to hrozně rád, i když na to nejsem úplně zvyklý,“ přiznal zkušený trenér.

K oslavě třetího místa se blíže vyjádřil Červenka. „Pivo jsme pili… podle mě všechny. Finský, český, belgický. Finskou vodku jsem já osobně nezaznamenal. Oslavy byly přiměřený, nic hrozného, ale Kari akorát není zvyklý, jak říkal. Krejča není špatný tanečník. Občas je to křečovitý, ale není to špatný,“ smál se reprezentační kapitán.

Po příletu se celý český tým chystá na společnou večeři. A kam? Zřejmě v pražské restauraci Střídačka, kterou vlastní Nedvěd společně s parťákem Martinem Ručinským. „Co to máš za adresu?“ zeptal se Červenka se smíchem generálního manažera.

Reprezentační útočník David Pastrňák se fotí s fanoušky
Reprezentační útočník David Pastrňák se fotí s fanoušky

 

 

Vstoupit do diskuse
1

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud