Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Horolezec Jaroš v slzách: Dva kamarádi zemřeli při šílené nehodě! Měl tam být s nimi

Autor: ČTK, sm

Horolezec Radek Jaroš truchlí. Zasáhla ho krutá zpráva o tragickém úmrtí jeho dvou přátel, které v pondělí v noci srazil řidič (38) osobního auta v Adršpachu na Náchodsku. Z místa nehody navíc řidič posléze ujel. Samotný Jaroš měl být přitom v Adršpachu původně s nimi, ale shodou okolností se rozhodl, že se ke svým kamarádům během výletu připojí jen na kratší dobu, což mu možná zachránilo život. 

Chodce řidič srazil u takzvaného horního parkoviště v Adršpachu. „Jeden z mužů zraněním na místě podlehl, druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice,“ uvedla mluvčí. Při následném pátrání policie nejprve našla odstavené auto a později i řidiče. Soud pak poslal muže do vazby.

Jak se později ukázalo, zesnulí muži patři k horolezcům a jsou přáteli horolezce Radka Jaroše, který později zveřejnil společné fotografie s textem, ze kterého je citelné jak moc je tragédií zasažen: „Jsou věci, které nevrátíte. Hodiny, dny, chvíle, ale především život... Jako horolezec, vodák, řidič a člověk vím, že se pohybuju na hraně rizika. Zároveň vím, že od okamžiku, kdy se člověk narodí mu hrozí, že umře. Bohužel někdo dřív, jiný později. A každá smrt je bolestivá ztráta především pro ty co tady zůstávají dál,“ napsal zdrceně Jaroš.

„Zikmund Schwarzkopf a Matěj Molcar z firmy High Point byli moji partneři, ale především kamarádi. Tento týden jsme měli být společně opět v Adršpachu. Píšu knihu, tak jsem to nestíhal na celý týden. V noci se tam odehrála tragédie, kdy je srazilo auto, a oba zemřeli. Kluci, budete nám chybět,“ odhalil detaily, které jemu samotnému dost možná zachránily život.

„S obrovskou bolestí na srdci oznamujeme všem našim zákazníkům, přátelům a obchodním partnerům, že v pondělí 22.8. ve večerních hodinách tragicky zahynuli v Adršpachu naši šéfové, kolegové a nejbližší kamarádi Zikmund Schwarzkopf mladší a Matěj Molcar. Oba se jako chodci stali účastníky dopravní nehody jejíž následky nepřežili. V tuto chvíli bychom Vás chtěli zdvořile požádat o čas a trpělivost,“ stojí pak na sociálních sítích firmy High point, ve které oba muži pracovali.

Řidiče policie obvinila z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. V případě odsouzení za to muži hrozí až pět let vězení.