Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skotský biker (†37) zemřel ve spánku: Dva dny po vítězství na národním šampionátu!

Autor: čtk, red

Biker Rab Wardell zemřel ve spánku dva dny poté, co vyhrál skotský šampionát v olympijské disciplíně cross country. Bylo mu 37 let. O jeho úmrtí informovala BBC.

Wardella postihla v noci zástava srdce a navzdory rychlé pomoci zemřel. „Stále to nedokážu pochopit, odešel ve chvíli , kdy byl naprosto zdravý a šťastný,“ napsala na twitteru Wardellova partnerka a dvojnásobná olympijská vítězka v dráhové cyklistice Katie Archibaldová.

„Leželi jsme v posteli, když dostal zástavu srdce. Snažila jsem se mu ze všech sil pomoct, i záchranka přijela velmi rychle, jeho srdce se ale zastavilo a moje s ním. Nedokážu tu bolest ani popsat,“ uvedla osmadvacetiletá britská hvězda, která má na kontě i čtyři tituly z mistrovství světa a 17 zlatých medailí z evropských šampionátů.

Wardell závodil na horských kolech od mládí, ale profesionálem se stal až v tomto roce. „Máme zatím ještě málo informací, ale posíláme všechnu naši lásku rodině,“ uvedl skotský cyklistický svaz.

Na nedělním šampionátu v Kirroughtree Forest triumfoval Wardell navzdory třem defektům po velké stíhací jízdě. Ještě v pondělí mluvil o svém vítězství ve studiu BBC.

Skotský cyklista Rab Wardell
Skotský cyklista Rab Wardell