Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Český sport v slzách: Medailistka z Vancouveru Hubačová (†46) podlehla těžké nemoci

Autor: sm

Česko obletěla smutná zpráva. Ve věku 46 let zemřela bronzová medailistka z Vancouveru Michaela Hubačová. Sportovkyně tělem i duší podlehla dlouhé a těžké nemoci. O jejím skonu informovala dlouholetá parťačka Anna Pešková a později i Český paralympijský výbor.

Hubačová dělala trasérku Anně Peškové, která o smrti své parťačky informovala na sociálních sítích.

„Nemůžu uvěřit, že už nikdy... neuslyším tvůj hlas, nechytím se tě za ruku, nepojedu v tvojí stopě,“ začala paralympijská lyžařka dojemnou vzpomínku. Obě sportovkyně spolu měly plán užít si zimní radovánky se svými ratolestmi. Nic takového už se ale bohužel nestane.

„Chtěly jsme si užívat lyžovačky s dětma, smát se a radovat. Společně. Tys byla mým vzorem, tahounem, oporou, jistotou dobré nálady. Vždy jsi pro všechny dělala maximum, s úsměvem a obdivuhodnou energií jsi tu byla pro nás. Nebýt TEBE, nevrátila bych se po dětech k závodění a nebyla bych na poslední paralympiádě, MS a dalších akcích, kde jsme společně relaxovaly tím, že jsme makaly,“ odkryla Pešková pozitivní vliv své kamarádky.

„Těch silných zážitků máme víc, než si kdo dovede představit. Já nikdy nezapomenu. Teď drž palce ty nám, ať to tady nějak zmáknem. Bude to bez tebe sakra těžký. Peťo, Jonášku, Vítečku, rodino... upřímnou soustrast, buďte silní, jako mamka," kondolovala na má závěr srdceryvného vzkazu.

Hubačová s Peškovou se zasloužily v Kanadě v roce 2010 o jediný český medailový úspěch díky svému výkonu v závodě Super-G. Na hrách v Soči už sice Pešková nestartovala, ale Michaela byla jako trenérka stále součástí českého týmu. Na Hrách v Pchjončchangu pak lyžařky opět startovaly a společně obsadily 11. místo v Super-G.

Šampionka Hubačova podlehla dlouhé a těžké nemoci
Šampionka Hubačova podlehla dlouhé a těžké nemoci