Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chtěl uklidnit hádku a zaplatil za to životem: Špičkového sprintera (†29) zastřelili

Autor: sm

V úterý by oslavil kulatiny, ale namísto oslav musí rodina špičkového sprintera Shaveze Harta chystat pohřeb. Rodáka z Baham totiž tři dny před svými narozeninami přišel o život poté, co se snažil urovnat spor před klubem.

Tragická událost se stala 3. srpna. Na parkovišti před klubem vypukla šarvátka, kterou se podle deníku Heute snažil Hart urovnat. Jeden z mužů pak z auta vytáhl pistoli a sportovce střelil do hrudi. 

Na místo byli přivoláni zdravotníci, ale jejich snaha už byla bohužel marná. 

„Záchranka dorazila na místo a muž už nejevil žádné známky života. Oběť byla později převezena na kliniku Marsh Harbor, kde ji viděl a prohlédl lékař a prohlásil ji za mrtvou. Podezřelý v této věci byl později zadržen a vzat do policejní cely,“ uvedla vrchní superintendantka Chrislyn Skippingsová s tím, že probíhá vyšetřování celého incidentu.

Zděšení a smutek nad činem projevil také bahamský ministr sportu Mario Bowleg: „S velkým zármutkem vyjadřuji hlubokou soustrast rodině zesnulého olympionika Shaveze Harta.“

Hart byl osminásobným bahamským národním šampionem ve sprintu a získal také medaile na mezinárodní scéně v běhu na 100 metrů, ve štafetě na 4 x 100 metrů a ve štafetě na 4 x 400 metrů.

Život úspěšného sprintera (vlevo) vyhasl poté, co se snažil uklidnit šarvátku na parkovišti
Život úspěšného sprintera (vlevo) vyhasl poté, co se snažil uklidnit šarvátku na parkovišti

Témata:  blesksportshavez hartBahamysprinterHeute