Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragédie v baru: Hokejista (†26) bránil hosty, loveckou puškou ho zastřelil kamarád!

Autor: pl

Dva výstřely, a život ruského hokejisty Nikolaje Šarova (†26) vyhasl. K obrovské tragédii došlo v městečku Bredy, které se nachází pět hodin autem od Čeljabinsku. V baru s názvem Perekrestok (v překladu rozcestí) zastřelil pětatřicetiletý Ivan Razživin svého známého Šarova. Verze, jak incident vlastně proběhl, se ale liší.

K celému neštěstí došlo v noci na 2. května. Nic přitom ze začátku nenasvědčovalo tomu, že má za chvíli zemřít. Šarov, hokejista tamního klubu Kolos, si šel do baru sednout s přáteli. Podle slov hlavního asistenta vedoucího vyšetřovacího oddělení Vladimira Šiškova stála za vším vypjatá výměna názorů.

„Během požívání alkoholu se dva muži, kteří se znali, pohádali,“ uvedl Šiškov v oficiální zprávě. „Poté jeden z nich odešel domů, vrátil se s loveckou puškou a oběť dvěma ranami usmrtil.“ Razživin měl Šarova střelit do břicha, a poté do hlavy. Následně pachatel nasedl do auta a ujel. Krátce nato byl útočník zadržen policií.

Jen bránil hosty      

Jiný názor na to ale má sestra oběti Margarita. Ta uvedla, že Nikolaj se s ním nehádal. „Žádná hádka, naopak spolu vycházeli dobře. Můj bratr ho chtěl uklidnit. Chránil lidi, co seděli kolem,“ vysvětluje Margarita. Nabídla také svědectví o celé situaci.

„Ivan začal střílet už na ulici, ještě předtím, než šel do baru. V baru pak začal střílet na stůl. Bratr se postavil před něj. Nemyslel si, že ho zastřelí, protože se znali,“ přiblížila sestra oběti.

Šarovovi přátelé řekli, že byl brutálně zavražděn. O svém zesnulém kamarádovi mluvili jen v dobrém. Uvedli například, že byl laskavý, působil klidně, a vždy rád kamarádům pomohl. Pro Razživina to naopak není první kriminální zkušenost. V minulosti byl trestán už třikrát. Navíc vyšlo najevo, že lovecká zbraň, kterou střílel, nebyla registrována.

Zesnulý hokejista Nikolaj Šarov, který byl zastřelen v jednom z ruských barů.
Zesnulý hokejista Nikolaj Šarov, který byl zastřelen v jednom z ruských barů.