Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama pro hráče Manchesteru: Otrava z jídla! Klub incident vyšetřuje

Autor: pl

Tuhle výhru potřebovali. Fotbalisté Manchesteru United porazili minulý týden v rámci základní skupiny Evropské ligy moldavský Sheriff Tiraspol v poměru 0:2. Kromě tří bodů si ale odvezli i něco nepříjemnějšího. Celkem 12 hráčů a členů realizačního týmu utrpělo otravu jídlem! Klub už se celou záležitostí zabývá.

Ve čtvrtek se ještě proháněli na hřišti a zajistili „Rudým ďáblům“ první body do skupiny E evropské soutěže, o den později ale nemohli dorazit ani na trénink. Svěřenci kouče Erika ten Haga (52) padli v prvním utkání proti San Sebastianu 0:1, a výhra nad Tiraspolem fotbalisty opět nakopla.

Otrávili se v letadle?

Neuběhlo ale ani 24 hodin, a několik hráčů včetně členů realizačního týmu hlásilo problém, a velký. Měli otravu jídlem! Vynechali tak páteční trénink, někteří se nezúčastnili ani sobotního tréninku. Mančaft se začal případem okamžitě zabývat. S největší pravděpodobností se hráči otrávili buď v Kišiněvě, hlavním městě Moldavska, nebo z jídla v letadle.

Nepříjemná záležitost přišla v době, kdy se United začalo dařit. Z posledních šesti zápasů triumfovali hned pětkrát. Holandský trenér má radost především z Ronalda, který v utkání proti Tiraspolu proměnil penaltu, a zvýšil vedení o dvě branky. „Ronaldo ten gól potřeboval,“ sdělil po střetnutí ten Hag zámořským médiím. „Když jde Cristiano na penaltu, tak prostě víte, že ji promění,“ doplnil na závěr.

Kromě tří bodů si někteří fotbalisté Manchesteru United odvezli z Moldavska i otravu jídlem
Kromě tří bodů si někteří fotbalisté Manchesteru United odvezli z Moldavska i otravu jídlem