Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

NFL v slzách: Bývalou hvězdu (†31) našli mrtvou v horách

Autor: sm

Gavin Escobar patřil mezi nepřehlédnutelné hráče NFL a po ukončení kariéry se rozhodl pro povolání, ve kterém bude pomáhat lidem. Jemu samotnému už ale nikdo pomoci nedokázal. Výlet do hor se bývalému hráči Dallasu a Baltimore zvrtl a pro něj i jeho doprovod skončil smrtí.

Zachranáři byli zalarmováni ve středu po nouzovém volání. Týmu se podařilo dostat do strmé a odlehlé oblasti, kde ještě den nalezli těla dvou horolezců, přičemž jedno z nich patřilo právě Gavinovi. Druhé pak ženě (†33). Momentálně stále probíhá šetření celé tragédie, ale zdá se, že oba lidé spadli během toho, co se snažili vylézt na Tahquitzskou skálu.

Během dne byl v místě mírný déšť, ale úřady se prozatím nevyjádřily k tomu, zda počasí mohlo k celému neštěstí přispět. Policistka Brandy Swanová ale americkým novinářům řekla, že oba horolezci spadli z velké výšky a vše nasvědčuje nehodě bez cizího zavinění. 

Gavin Escobar od letošního února pracoval jako hasič v Long Beach a podle zahraničních médií po sobě zanechal manželku a dvě děti.

Gavina Escobara našli mrtvého v horách
Gavina Escobara našli mrtvého v horách