Martin Hašek
19. září 2022 • 14:37

175:1. Touchdown, který neměl být. NFL zažila neuvěřitelnou noc zázraků

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdy není konec, dokud není konec. Liga amerického fotbalu NFL zažila bláznivý večer, během něhož se hned ve třech zápasech konaly obraty, jež se stávají párkrát za století. Cardinals a Dolhpins vymazali dvacetibodové ztráty, neočekávanou vzpouru Jets v posledních dvou minutách paradoxně spustil soupeřův touchdown.



Running back Clevelandu Nick Chubb právě 115 sekund před koncem zápasu s New York Jets doručil další touchdown a stadion slavil, protože tím pádem bylo téměř hotovo. Podle statistik měli domácí Browns v tu chvíli šanci 99,9 procent na vítězství. Za posledních 2229 zápasů se v NFL nestalo, že by se nějaký tým v posledních dvou minutách dostal z třináctibodové díry.

Vládci obou laviček ale zpozorněli. Kdyby Chubb místo snahy o skórování zastavil yard od endzony, jeho týmu by zůstal míč a pak už by jen čekal, až mu vítězství přinese čas. Takhle ale dostali Jets míč do ruky a jejich kouč Robert Saleh si oddechl: „Byla to naše jediná šance.“

Situace pak začala být ještě zajímavější, když kicker Clevelandu Cade York minul potvrzující kop za bod.

Onlinové sázkovky v tu chvíli přesto stáli za Browns. 93 sekund před koncem nabídla společnost PointsBet vítězství Jets v kurzu 175:1. Nikdo se nechytil...

Jets ale bojovali dál. Quarterback Joe Flacco využil šlendriánu v obraně soupeře a přes 66 yardů hodil touchdownovou přihrávku Coreymu Davisovi. Po potvrzujícím kopu to bylo jen o šest bodů minutu a 22 sekund před koncem.

Aby se Browns nedostali zpátky na míč, Jets museli riskovat a zkusit tzv. onside kick, poslat míč do volného prostoru a soupeři ho vyrvat. Povedlo se to.

„Jak jsme dostali míč, nepochyboval jsem, že budeme skórovat,“ řekl Saleh.

Stárnoucí Flacco v tu chvíli vypadal, jako když byl před deseti lety MVP Super Bowlu. Rozjel rychlý drive, na jehož konci narýsoval vítězný touchdown pro receivera Garretta Wilsona. Stadion Clevelandu byl v šoku, Jets otočili zápas na 31:30 a ubránili se i poslední zoufalé snaze Browns.

Situace byla tak šílená, že si někteří hráči Jets nevšimli Yorkovy minely z potvrzujícího kopu a v posledních sekundách netušili, že jejich tým o bod vede.

„Můj bože. Tenhle zápas byl jak ve filmu,“ smál se linebacker C.J. Mosley.

Námětů pro film ale víkend nabídl víc. Arizona Cardinals prohrávali v Las Vegas s Raiders uprostřed třetí čtvrtiny 0:20 a uprostřed čtvrté stále ztráceli šestnáct bodů. Jenže pak vytáhla svá kouzla quarterback Kyler Murray. Zařídil dva touchodowny, vždy potvrzením za dva body. Při tom prvním se dostal při tanci s míčem na 22 yardů od endzony a pak proti všem předpokladům protancoval zpět. Druhé potvrzení ve chvíli, když už vypršel čas základní doby, přineslo Arizoně prodloužení, v němž zápas otočila na 29:23.

Neuvěřitelný kousek předvedl také Tua Tagovailoa, levoruký quarterback Miami Dolphins. Jeho tým prohrával ve čtvrté čtvrtině v Baltimoru o 21 bodů, o tři touchdowny. Tagovailoa ale v posledních třinácti minutách nasázel čtyři touchdowny. Dva z nich zachytil Tyreek Hill, který před sezonou po příchodu z Kansas City podepsal mamutí smlouvu na 120 milionů dolarů. Rozhodující touchdown chytil další hvězdný receiver Jaylen Waddle čtrnáct sekund před koncem a Dolphins zvítězili 42:38.

„V jednom dni jsem nikdy tolik bláznivých konců neviděl,“ smál se Kyler Murray.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud