Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Krutá smrt na okruhu Misano: Mladého jezdce (†27) přejel jiný závodník

Autor: sm

Rychlost a lásku k motorům mají Italové odjakživa v krvi. Tím více se těšili na nedělní závod Trofeo Italiano Amatori poblíž slavného letoviska Rimini. Namísto fantastické podívané ale nakonec odcházeli v šoku. Během akce se přihodila drsná nehoda a okruh Misano byl tak dějištěm kruté tragédie.

Havárie se přihodila už ve druhém kole, kdy se jezdec Federico Esposto střetl se svým rivalem Marcem Sciutterim. Frederica vzápětí navíc přejel jiný závodník a rodák z Říma utrpěl smrtelná zranění.

Těžká zranění utrpěl také Sciutteri, kterého museli záchranáři letecky přepravit do nemocnice v Ceseně. Do závodu bylo sice původně přihlášeno 360 závodníků, ale po tragické nehodě byla akce okamžitě zrušena. Italové nyní chystají vyšetřování celého neštěstí.

Esposto není prvním závodníkem, kterého si na trati v Misanu našla smrt. V roce 2010 tam zahynul také japonský jezdec Šoja Tomizawa, jehož nehoda se tehdy odehrála podobně. Devatenáctiletý Japonec podlehl těžkým zraněním v oblasti lebky, hrudníku a břicha.

Frederico zemřel ve svých 27 letech na trati v Misanu
Frederico zemřel ve svých 27 letech na trati v Misanu

Témata:  blesksporthavárieŘímúrazsmrtRiminiCesena