Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Smrtelná nehoda talentované lyžařky (†19): Při tréninku ji srazilo auto!

Autor: ptr

Ve čtvrtek ráno přišla krutá rána pro slovinský sport. Mladičká a talentovaná běžkyně na lyžích Hana Mazi Jamniková (†19) přišla tragicky o život během tréninku. Smutnou zprávu potvrdila slovinská reprezentace.

K nehodě došlo během přípravy v Norsku, kde je reprezentace už přes týden. Nejprve se osm lyžařů pod vedením Nora Ola-Vigen Hattestada zúčastnilo závodu na kolečkových lyžích s názvem Blink festival a poté zůstalo na soustředění. To se mladé naději stalo osudným. Ve čtvrtek ráno se při tréninku na kolečkových lyžích smolně přimotala do nehody s nákladním autem v tunelu Botshei v oblasti Strand.

„Během přípravy v Norsku skončil život naší mladé běžkyně Hany Mazi Jamnikové tragickou nehodou,“ uvedla slovinská reprezentace v oficiálním vyjádření. Dle dostupných informací byla sražena nákladním vozem a ani rychlý transport vrtulníkem do blízké nemocnice ve Stavangeru ji život nezachránil. Řidič byl zadržen, byl mu odebrán řidičský průkaz a podstoupil test krve na přítomnost alkoholu. Svou vinu ale popírá.

Jamniková byla zařazena do slovinské reprezentace pro novou sezónu 2022/2023, svých premiérových startů se už ale bohužel nedočkala. Loni v zimě startovala ještě na juniorském mistrovství světa. Úspěchy sbírala i na kolečkových lyžích, kde se stala v minulém roce juniorskou mistryní světa.

Slovinská běžkyně na lyžích Hana Mazi Jamniková
Slovinská běžkyně na lyžích Hana Mazi Jamniková