Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ledecká o slzách, nových lyžích i zranění: Hrozí další operace?!

Autor: Tadeáš Mahel

Jediné spojení se světem měsíce udržovala jen skrz sociální sítě. Teď se Ester Ledecká (27) konečně rozpovídala o svém pestrém létě, ale to nejdůležitější o svém zranění stejně neřekla.

Trojnásobná olympijská šampionka na lyžích bourala v srpnu. Původně se mluvilo o zlomeném nose, pak Blesk odhalil, že problém byl o trochu níž, na klíční kosti. „Rozsekala jsem se při tréninku a byla jsem na operaci klíční kosti, jejíž kousky mi navlíkli na drát jako korálky,“ potvrdila Ledecká v rozhovoru pro deník Sport. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>. „Mám pochroumaný rameno, ale bojuju, abych mohla co nejdřív vlítnout do bran,“ dodala česká hvězda.

Onen boj je nicméně těžší, než se předpokládalo. „Zlomenina se Ester nehojí dobře a je možné, že bude muset podstoupit reoperaci u specialisty v Rakousku,“ řekl Blesku zdroj blízký týmu Ledecké.

Kdo je tady nejlepší?

Ester se zranila na lyžích Kästle, ke značce vlastněné českým miliardářem Tomášem Němcem přešla po letech u Atomiku. Konec u firmy, na jejímž materiálu jezdila od 16, nenesla lehce. „Co si budeme vyprávět, obrečela jsem to hodně. Ale já jsem se rozhodla a vím, že správně,“ tvrdí.

Definitivním impulzem ke změně byl prý moment, kdy do jejího týmu přibyl někdejší servisman Bodeho Millera Guntram Mathis. „Málem to se mnou šlehlo! Od prvního momentu bylo jasné, že jsme si souzeni,“ nadšeně vyprávěla Ledecká a pochlubila se, že má »Toho nejlepšího servismana na světě«. Mimochodem, o Mathisově předchůdci Machytkovi ještě nedávno mluvila navlas stejně…

Velkým změnám navzdory se cíle Ledecké nemění, pořád chce dominovat na lyžích i snowboardu. „Dělat to, co mě baví nejvíc ze všeho na světě. A aspoň o malinko se zlepšit. Držet nadále krok se světovou špičkou a všechny předjet,“ má jasno.

Ester Ledecká bude nově jezdit na lyžích značky Kästle
Ester Ledecká bude nově jezdit na lyžích značky Kästle