Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trable v Juventusu: Zavaří Nedvědovi a spol. dohoda s Ronaldem?

Autor: sm

Cristiana Ronalda si jako fotbalovou superstar v Juventusu hýčkali. A podle zahraničních webů mu Italové finančně podstrojovali i ve chvíli, kdy se na oko muselo šetřit. Jenže jak se zdá, účetnictví »Staré dámy« se neshoduje s tím, jak se věci reálně měly, což může pro vedení Juventusu znamenat pořádný problém...

Podle deníku La Gazzetta Dello Sport, který odhalil tajný dokument, vyšlo najevo, že vedení Juventusu s penězi zacházelo v případě Cristiana Ronalda jinak, než oficiálně vykazovalo v účetnictví.

Během období covidu údajně musel Turín sáhnout svým hráčům na platy. Konkrétně se jich fotbalisté měli zříct po dobu čtyř měsíců. Ovšem jen oficiálně, a po podpisu soukromých dokumentů měl systém výplat fungovat dále.

V případně Ronalda se údajně jednalo o 19,9 milionů eur (v přepočtu tedy 487 milionů korun), jako kompenzace za onu »ztrátu platu«. Oficiálně však o této dohodě v účetnictví klubu prý není ani zmínka. 

Kolem vedení Juventusu, jehož členy je i viceprezident Pavel Nedvěd, se tak opět stahují mračna, kterých se už od loňského podzimu jen těžko zbavují. V dubnu soud všechny obviněné, mezi kterými bývalý český fotbalista byl, sice osvobodil, ale ve světle novinek, které z Turína přišly z minulý týden se zdá, že úplně vyhráno ještě není.

Sám Cristiano, jehož cesta po odchodu z Itálie vedla do Manchester United, prý ohledně celé věci zatím mlčí.

Problémy, které v Juventusu raší, zatím nevypadají vůbec dobře
Problémy, které v Juventusu raší, zatím nevypadají vůbec dobře