Pavel Hartman
Premium
22. července 2022 • 11:58

(Ne)chtěný Bůh: CR7 je víc než tým. Sportovní benefit? Do minusu

Autor: Pavel Hartman, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V trezoru má pět Zlatých míčů France Footballu. Pětkrát vyhrál Ligu mistrů. Vlastní sedm mistrovských titulů z top lig. Společně s Lionelem Messim psal ve 21. století dějiny fotbalu. Přesto se v letošním létě ocitl v podivném vzduchoprázdnu s nápisem Chcete mě? Sedmatřicetiletý Cristiano Ronaldo ukazuje, že odcházení stárnoucích bohů není jednoduché.



Ahoj, tady Cristiano Ronaldo, kdo mě chce? Odjel jsem na prázdniny s platným kontraktem v Manchesteru United ještě na další rok, ovšem kdyby měl někdo zájem, ať brnkne mému agentovi. Miluji výzvy a na Old Traford se nebude hrát příští sezonu Liga mistrů. A to mi vážně vadí.

Pokud přestoupí Robert Lewandowski do Barcelony, zvládnu to za něj v Bayernu Mnichov. Nebo můžu zaskočit v Chelsea za Romela Lukaka, který zběhl zpátky do Interu Milán. Vždyť mě znáte – pořád jsem nejlepší!

Zhruba tak se dá situace kolem jedné ze dvou největších ikon novodobého fotbalu. Nebylo dne, aby se v médiích nepřetřásalo, jestli dodrží kontrakt, nebo se na sklonku famózní kariéry vydá vstříc nové výzvě.

Přijde vám to divné?

Takového plejera se přece musí každý velkoklub snažit udržet a ty konkurenční naopak získat. Zvláště když má i v sedmatřiceti vyrýsovanou postavu jako pětadvacetiletý šílenec z fitka. A navíc těch zkušeností!

Ale ono to má logiku. Jakou? Fotbal skáče mílovými kroky vpřed, a kdo to nebere v potaz, může být záhy nechtěným. Bohy nevyjímaje.

Že by CR7 začínal být živým důkazem? „Ne. Počítáme s ním, je v našich plánech,“ odmítá tuhle verzi Erik ten Hag, nový nizozemský kouč Manchesteru United z Ajaxu.

Nicméně na úvodní kemp do Thajska a Austrálie vyrazil bez nejznámější tváře. „Rodinné důvody,“ vysvětlil a doplnil, že se superhvězdou z Madeiry vedl mezi čtyřma očima opravdu dobrý rozhovor. „Podrobnosti zůstanou mezi námi,“ podotkl.

Mezitím se na jiném místě optal fanoušek při náhodném setkání Thomase Tuchela, manažera Chelsea, na férovku: „Přijde k nám Ronaldo?“ Odpověď s úsměvem: „Na to vám nebudu odpovídat.“

Jak jinak. Nacházíme se v kulisách, kde se pravda zpravidla veřejně neříká. Vše je třeba si umět adekvátně přeložit. Což znamená?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud