Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v Kataru: Fanoušek během šampionátu zemřel! (†62)

Autor: pl

Trable fotbalistů Walesu ve skupině jsou nic oproti tomu, čím si teď prochází syn, a celkově rodina zesnulého fanouška Kevina Daviese (†62). Dlouholetý příznivec národu z Ostrovů totiž zemřel přímo v dějišti šampionátu!

Do Dauhá odcestovali jako otec a syn, kteří si chtějí vychutnat fotbal na té nejvyšší úrovni. Domů už se ale společně s přáteli vrátí pouze jeho potomek. Po zápase, který Wales prohrál 0:2, se jeho otci Kevinovi přitížilo, a musel být převezen do nemocnice Hamad General, kde později odešel na věčnost. Podle informací britského deníku Daily Mirror zemřel přirozenou smrtí.

Úmrtí potvrdilo i vedení Fotbalové asociace Walesu. „Vyjadřujeme nejhlubší soustrast. Naše myšlenky jsou s Kevinovou rodinou v této těžké době. Asociace je se členy rodiny v kontaktu, a pomůžeme jim, jak jen budeme moct,“ stojí v oficiálním prohlášení Fotbalové asociace Walesu.

Pravý gentleman

Na zesnulého příznivce zavzpomínali na Twitteru i waleští fanoušci. „Včera jsme v Kataru bohužel přišli o jednoho z nás. Kevinovu synovi a jeho rodině vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ napsali na sociální síť zástupci Asociace waleských fotbalových fanoušků. Ozvali se také lidé, kteří Kevina osobně znali.

„Skvělý člověk, který pro své okolí dělal opravdu hodně. Pravý gentleman. Budeš nám chybět,“ napsal jeden jeho známý. „Po tomhle si člověk uvědomí ty pravé priority. Odpočívej v pokoji. Myslím na tvou rodinu a přátele,“ zněl další vzkaz „tam nahoru“.

Odhaduje se, že na mistrovství světa má být více než 6 000 podporovatelů Garetha Balea a spol., kteří jsou ve skupině B s jedním bodem poslední, a zbývá jim už odehrát pouze utkání proti Anglii. Kevinův syn ale teď musí společně s kamarády zařídit převoz těla do Walesu. Tohle mistrovství tak má pro některé velice smutnou tečku.

Fotbalový Wales je v slzách. Jeden z jejich fanoušků zemřel přímo v Kataru!
Fotbalový Wales je v slzách. Jeden z jejich fanoušků zemřel přímo v Kataru!