26. listopadu 2022 • 05:00

Pragmatická nuda. Kotal ve studiu: Anglie i USA věděly, oč hrají

Autor: jav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedni hrají football, druzí soccer. Na světovém šampionátu se potkali po téměř třinácti letech. Páteční konfrontace Anglie se Spojenými státy měla být jednou z ozdob dosavadního průběhu turnaje, změnila se však ve vysoce pragmatickou partii. Plichta 0:0 fanoušky rozhodně nenadchla, při skládání účtů v rámci základní skupiny B ovšem zcela vyhovuje oběma zúčastněným. „Bylo vidět, že oba týmy vědí, o co hrají,“ hodnotil ve studiu iSport zkušený trenér Václav Kotal.



: Žádné góly, skoro žádné vyložené šance. Jen pár jakýchsi polopříležitostí. Ruku na srdce, střet Anglie s USA rozhodně nenadchnul. A vlastně ani moc nebavil.

„Bylo vidět, že oba týmy vědí, o co hrají. Anglie jednoznačně míří za postupem, i Američané si dali dobrou naději. Potřebují zvládnout zápas s Íránem a mohou postoupit. Pokud jde o samotnou kvalitu utkání… Hodně to bylo poznamenané taktikou, nikdo nechtěl prohrát,“ pokýval hlavou expert deníku Sport a někdejší kouč Sparty, Jablonce či Hradce Králové Václav Kotal.

Ráz očekávaného hitu ostatně určilo do velké míry hned úvodní střetnutí pátečního programu mezi Walesem a Íránem. Triumf Asiatů 2:0 totiž vyslal Anglii i USA jednoznačný vzkaz: remíza vám vyhovuje…

Ta totiž znamená, že Anglii k postupu do osmifinále stačí na závěr skupiny neprohrát s Walesem o víc než čtyři góly. Američané potřebují porazit v přímém střetu Íránce, pak půjdou rovněž dál. Oba týmy tak mají svůj osud ve vlastních rukou.

„Poslední utkání skupiny se hraje ve stejný čas, bude to perfektní. Je hezké, že se rozhodne až v úplném závěru,“ poukázal Kotal.

Anglie ztratila body proti USA
Anglie ztratila body proti USA

Samotný mač Anglie s Američany byl ale pořádně vysokou daní. Oba celky se v součtu zmohly pouze na čtyři střely na branku, gólmani mohli z trávníku pochodovat rovnou do týmového autobusu. Sprch nebylo třeba.

„První poločas mi připomínal šachy, čekalo se na hrubou chybu. Kdyby dal někdo gól, mohlo se to rozjet. Američané měli větší šance, velmi dobře kombinovali. Anglie ovšem není týmem, který by extra presoval,“ zdůraznil současný kouč třetiligové Viktorie Žižkov.

Zámořský výběr byl ke gólu rozhodně blíž. Weston McKennie ale v dobré pozici přestřelil a Christian Pulisic trefil levačkou pouze břevno. Anglie oproti tomu zůstala vyloženě za očekáváním. Diváky namlsala úvodní výhrou 6:2 nad Íránem, proti USA se ale dostala jen do dvou zajímavějších šancí. V obou byl kapitán Harry Kane, v úvodu i závěru duelu ovšem neuspěl.

„Američané velmi dobře vykrývali prostory, odkud si Anglie s Íránem vytvářela největší šance. Bukayo Saka i Raheem Sterling chodili dovnitř a nabízeli se na přihrávku na rohu šestnáctky. Byli ale velmi dobře pokrytí,“ všiml si Kotal.

Hru tentokrát nerozhýbali ani střídající hráči. Bezbranková remíza byla zkrátka nevyhnutelná.

SESTŘIH: Anglie - USA 0:0. Američané zaslouženě obrali favorita
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Rice – Bellingham (68. J. Henderson), Mount – Saka (78. Rashford), Kane (C), Sterling (68. Grealish).

Hosté: Turner – Dest (77. S. Moore), Zimmerman, Ream, A. Robinson – Adams (C) – McKennie (77. Aaronson), Musah – Weah (83. Reyna), H. Wright (83. Sargent), Pulisic.

Náhradníci

Domácí: Pope, Ramsdale, Alexander-Arnold, Coady, Dier, Foden, Gallagher, Grealish, Henderson, Phillips, Rashford, Walker, White, Wilson

Hosté: Horvath, Johnson, Aaronson, Acosta, Carter-Vickers, de la Torre, Ferreira, Long, Moore, Morris, Reyna, Roldan, Sargent, Scally, Yedlin

Rozhodčí

Sáez – Martínez, Moreno

Stadion

Al Bayt Stadium, Al Khor

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 9:2 7
2. USA 3 1 2 0 2:1 5
3. Írán 3 1 0 2 4:7 3
4. Wales 3 0 1 2 1:6 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud