Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Syn (8) hokejisty Dudy bojuje s leukémií: Dojemné vzkazy do Motola!

Autor: rau, sm

Letošní Vánoce si hokejista Radek Duda (43) rozhodně představoval jinak. Smutná zpráva z konce listopadu však obrátila život naruby nejen jemu, ale celé rodině. Jeho malému synovi totiž byla diagnostikována vážná nemoc, se kterou se statečně pere. Sotva Duda vyšel s touto informací najevo, strhla se lavina dojemných vzkazů, které lidé z hokejového prostředí posílají chlapečkovi do nemocnice.

Táta na plný úvazek. Radek Duda by se teď i s exmanželkou Karolínou přetrhli, aby v těžkých časech vykouzlili úsměv na rtech syna Rádi (8), který trpí leukemií. „Při každém připití NA ZDRAVÍ připijte opravdu NA ZDRAVÍ, protože to není samozřejmost,“ ví Duda.

Rodině ve stresujících chvílích předaly alespoň symbolicky energii stovky kamarádů. „Držím palce,“ napsal z Dallasu reprezentant Matěj Blümel. „To dáte,“ vzkázal Kristián Reichel, syn Roberta. Připojil se i Pavel Novák, talent Minnesoty Wild letos rakovinu přemohl. „Zvládnete to. Posílám moc síly,“ napsal a přidal obrázek čtyřlístku pro štěstí.

A ozvali se i další kamarádi; třeba sparťané David Kaše s Michalem Kempným, fotbalista Daniel Pudil či kondiční trenér Jan Ludvig.

Malému Ráďovi drží při boji s rakovinou palce například Kristian Reichel
Malému Ráďovi drží při boji s rakovinou palce například Kristian Reichel