Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smrt legendárního hokejisty Petra Klímy (†58): Manévry kolem pohřbu!

Autor: as, pl

Datum pohřbu zatím oficiálně nikdo neoznámil, parte na litvínovském zimáku ještě nevisí. Poslední rozloučení s legendárním Klímou se zatím odkládá. Důvod? Jeho první manželka Irena i synové Kevin a Kelly (oba 25) jsou momentálně v USA a podle informací Blesku rodina stále hledá vhodný termín.

Kdepak, poslední rozloučení s bývalým hokejistou NHL Petrem Klímou (†58) se odsouvá. Zítra tomu už přitom bude týden, co legendární sniper znenadání opustil tento svět.

Klímu měli najít u něj doma v Chomutově bez známek života. Téměř ihned po oznámení smrti vítěze Stanley Cupu z roku 1990 se na sociálních sítích začali objevovat kondolence od jedinců z jeho okolí a klubů, kde Klíma v minulosti hrával. ,,Neuvěřitelně smutná zpráva. Zemřel můj spoluhráč z nároďáku a protihráč jak v české lize, tak i v NHL Petr Klíma. Je to moc brzo. R.I.P., kámo, budeš tady chybět," napsal na Twitter například mistr světa z roku 1985 Jiří Hrdina.

Dále kondolovaly kluby jako HC Dukla Jihlava, PSG Berani Zlín nebo Edmonton Oilers. Právě celek z Alberty, se kterým Klíma získal svůj jediný Stanley Cup, uctil památku českého velikána v probíhajícím play-off. Konkrétně měli hráči na zadní straně helmy Klímovy iniciály PK. Kdy se ovšem uskuteční oficiální rozloučení s Petrem Klímou, to se zatím neví.

Pietní místo u litvínovského stadionu
Pietní místo u litvínovského stadionu