Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Olympijský šampion Kostomarov se zotavuje z amputací: První foto a vzkaz!

Autor: ptr

Má za sebou nejhorší měsíce života a jeho boj zdaleka nekončí, ani tak se ale před světem neschovává a fanouškům poslal dlouho očekávaný pozdrav. Ruský olympijský šampion Roman Kostomarov (46) ukázal poprvé od lednové hospitalizace svou tvář.

Drsný boj o život sleduje od začátku celý svět. Oboustranný zápal plic si úspěšný sportovec přivodil zřejmě začátkem roku během představení Čaroděj ze země Oz. To se konalo na kluzišti pod širým nebem v naprosto šíleném mrazu okolo -30 stupňů.

V polovině ledna byl pak přijat do nemocnice v Kommunarce se silným kašlem a bolestí na hrudi. Doktoři mu posléze diagnostikovali sepsi a pneumonii a umístili ho na jednotku intenzivní péče, kde ho připojili na plicní ventilátor. Později se infekce rozvinula a začaly mu odumírat končetiny.

Drsné zdravotní potíže nakonec způsobily nutné amputace částí končetin. Ani přes tyto rány osudu to však bývalý úspěšný krasobruslař nevzdal a statečně se pere o svůj život. V posledních týdnech už se objevily i pozitivní zprávy a vše stvrdil nyní sám Kostomarov, který zveřejnil svou první fotografii po celé anabázi.

„Díky všem, kteří se o mě báli a věřili, že se z této nejtěžší situace, kterou mi život připravil, dostanu,“ poděkoval olympijský vítěz svým fanouškům za podporu. Dále také poznamenal, že ho čeká ještě mnoho překážek, které s pomocí příbuzných, přátel a lékařů, kteří ho doslova vytáhli z onoho světa, jistě překoná. Svým vzkazem udělal radost všem příznivcům, kteří i nadále věří, že vše zvládne.

První fotografie Romana Kostomarova po dlouhém pobytu v nemocnici.
První fotografie Romana Kostomarova po dlouhém pobytu v nemocnici.