Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rozverný Souček po vítězném finále: Rýpanec do šéfa Křetínského!

Autor: sm

Ve středu večer nemohl být šťastnější. Tomáš Souček (28) se svým West Hamem po boku Vladimíra Coufala vybojoval vítězství ve finále Evropské kontinentální ligy a mohlo se slavit. Navíc na stadionu ve Vršovicích, který je Součkovi, coby bývalému hráči Slavie, velmi blízký. Dokonce možná ještě o něco víc, než by se mohlo Danielovi Křetínskému (47) jako majiteli Sparty a Kladivářů líbit!

Rodák z Havlíčkova Brodu sice momentálně hraje ve West Hamu, který částečně vlastní Daniel Křetínský, ale v dobách, kdy Souček hrál v Česku, byl na opačné straně barikády. Zatímco český podnikatel drží v rukou otěže Sparty, kapitán fotbalové reprezentace oblékal dres Slavie. A přestože společným cílem obou Čechů je momentálně úspěch Kladivářů, sešívaní jsou stále hluboko v Součkově srdci, stejně jako jejich působiště v Edenu, kde se finále odehrálo. 

„Triumf si užívám, je to jako pohádka. Byl jsem patnáct let ve Slavii, ve West Hamu jsem skoro čtyři roky. Teď se všechno spojilo, na stadionu Slavie jsem zvedl evropskou trofej. Splnil se mi další sen, tuhle pohádku budu žít celý život,“ neskrýval Souček v rozhovoru pro Sport.cz své nadšení z toho, že k úspěchu došlo právě na slávistické půdě. Na tu přitom majitel West Hamu a Sparty Křetínský vkročil vůbec poprvé. . „Měl jsem k tomu obrovskou mentální, morální výhradu,“ přiznal před utkáním redaktorům britských Sunday Times. Tento »psychický blok« ale vítězství Kladivářů jistě smazalo.

Filuta Souček o šéfově "poprvé" jistě věděl a neodpustil si rýpnutí. nezavítal. „Pana Křetínského jsem ještě neviděl. Doufám, že si náš úspěch také užil. Je fajn, že viděl nejlepší stadion v České republice,“ smál se.

Takhle Křetinský slavil úspěch svého týmu
Takhle Křetinský slavil úspěch svého týmu