Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Drsný výpad komentátora po utkání národního týmu: Konec utrpení a hanba!

Autor: ptr

Ostuda, blamáž, katastrofa, tak přesně taková slova volili novináři v Bosně a Hercegovině pro popsání kvalifikačního utkání s Lucemburskem. Neakceptovatelná prohra 0:2 na domácí půdě způsobila, že domácí borci budou mít cestu na evropský šampionát proklatě těžkou. Není tak divu, že si novináři po zápase nebrali servítky.

Fotbalisté z Balkánu hrají ve skupině J. Vstup do kvalifikace jim vyšel na jedničku, když smetli Island 3:0, od té doby je však vše úplně na levačku. Tři porážky v řadě a nula vstřelených gólů je tristní vizitka především kvůli skutečnosti, že hráli proti Slovensku, Portugalsku a právě Lucembursku. Plán byl minimálně devět bodů a ten se vůbec nedaří plnit.

Po poslední blamáži už tak došla novinářům i fanouškům trpělivost a pořádně se opřeli do týmu a hlavně trenéra Faruka Hadžibegiče. S kritikou neváhal ani komentátor utkání Igor Kristič, který pracuje pro státní televizi BHRT. „A to je konec tohoto utrpení! Víc dlužný nebudu, řeknu jen: Hanba, na shledanou,“ zaznělo v přímém přenosu z jeho úst.

Nepříjemným otázkám čelil trenér Hadžibegič i na pozápasové tiskové konferenci. „Chtěli jsme vyhrát. Z výsledku jsme zklamáni. Viděli jsme, jak jsme dostali gól. Měli jsme penaltu, mohli jsme se vrátit do duelu. Občas jsou i takové zápasy. Bez problémů přijímám zodpovědnost. Netřeba žádat další vysvětlení,“ sdělil trenér na otázku novináře Anela Džankoviče.

Reportér se však nenechal odradit a trval na tom, že prohra s Lucemburskem je katastrofa nejen pro postupové naděje. Trenér národního celku pak už ztratil nervy. „Nemáte ani ponětí o fotbale,“ vmetl v jeden okamžik novináři do tváře. Posléze přešel na sarkastickou notu a pokračoval. „Vážím si vašeho názoru a v budoucnu bych vás mohl zahrnout do taktické analýzy,“ poznamenal kouč, pod kterým se po posledních výsledcích povážlivě kýve židle.

Televizní komentátor Igor Kristič
Televizní komentátor Igor Kristič