Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Legendární Del Piero zavítal do Česka: Na Nedvěda ale kašle!

Autor: vav

Při pohledu na děti mu srdce zjihlo. Italská fotbalová hvězda Alessandro Del Piero (48) přes své pracovní povinnosti neustále myslí na svou rodinu, jež ho dělá mladším než je.

Legenda Juventusu a bývalý spoluhráč Pavla Nedvěda působí jako ambasador charitativního fotbalového projektu Soccer Camp pro sociálně slabé děti, kvůli kterým přijel i pod Žižkovskou věž v Praze. Ty jeho děti jsou však vždy na prvním místě. „Trávím s nimi co nejvíce času, abych viděl, jak dospívají,“ sdělil až dojatě Alessandro.

Rodina víc než Juve

V roce 2016 se s chutí hrnul na vysoká místa v Juventusu. A to zrovna, když na místě viceprezidenta klubu seděl Pavel Nedvěd (50). Vyštípat se mu ho nepovedlo a teď už na podobné křivárny nemá ani pomyšlení… Protože dlouholetá manželka Sonia (48) a dospívající děti Dorotea a Tobias jsou přednější. „Díky manželce a dětem jsem stále mladý,“ smál se. „Musím říct, že s manželkou odvádíme tu nejlepší práci,“ pochválil svou něžnou polovičku. Se svou spřízněnou duší Soniou oslavil již v uplynulých dnech neuvěřitelné 18. výročí svatby. A neplánuje nic měnit. Jen soukromý výlet… „Prahu jsem si vážně zamiloval,“ těší se, až navštíví Staré Město i se svou famílií.

Na Nedvěda nemá Del Piero náladu: Kašlu na něj!

V době, kdy spolu váleli na hřišti, to byla nerozlučná dvojice. Teď Alessandro Del Piero nemá o Pavlu Nedvědovi (50) žádné zprávy.

„Nemluvím s ním,“ překvapil Ital. „Naposledy jsme se potkali loni v létě,“ přidal k poslední společné kratochvíli s »Grande Paolem«. Podivný ročník Juventusu ale sledoval. „Bláznivá sezona. Jako na houpačce. Hlavně kvůli těm bodovým kejklím,“ vyhnul se otázce na kauzu »Méďových« finančních podvodů.

Alessandro Del Piero a Pavel Nedvěd (archivní foto)
Alessandro Del Piero a Pavel Nedvěd (archivní foto)