Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zkrat anglické reprezentantky: Vzala si příklad z Davida Beckhama!

Autor: OB

Talentovaná anglická fotbalistka Lauren Jamesová (21) dostala v osmifinále mistrovství světa červenou kartu. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby jejímu vyloučení nepředcházel naprosto zbytečný a nebezpečný zákrok. Bývalý fotbalista Gary Lineker (62) tento faul přirovnal ke známému incidentu Davida Beckhama (48) na Mistrovství světa v roce 1998.

V Austrálii a na Novém Zélandu se momentálně koná ženské Mistrovství světa ve fotbale a k vidění už byla spousta krásných sportovních momentů. Jak už to ale bývá, velké turnaje s sebou přinášejí i chvíle, bez kterých by se fanoušci i ostatní hráčky obešly.

K tomu teď přispěla i mladá útočnice Lauren Jamesová, která se v osmifinálovém utkání proti reprezentaci Nigérie dopustila zákeřného faulu. Pár minut před koncem základní hrací doby se dostala do souboje s Nigerijkou Michelle Aloziovou a obě hráčky skončily na zemi.

Sestra známého fotbalisty Reece Jamese, který také hraje za londýnskou Chelsea FC, se však při zvedání rozhodla své protihráčce uštědřit pár šrámů a své kolíky zaryla do jejího pozadí. Aloziová okamžitě začala gestikulovat směrem k honduraské rozhodčí a té tento zákrok neuniknul. Hned po odpískání vytáhla červenou kartu a Jamesová zápas nedohrála.

To však není poprvé, co se reprezentaci Anglie přihodilo něco podobného. Bývalý hráč a nyní fotbalový expert Gary Lineker okamžitě připomněl incident z Mistrovství světa 1998, po kterém byl vyloučen David Beckham. Ten v zápase proti Argentině nesmyslně podrazil Diega Simeoneho, který momentálně trénuje Atletico Madrid a byl okamžitě vyloučen.

Neukázněná fotbalistka ale může děkovat svým spoluhráčkám, které dokázaly odehrát celé prodloužení v deseti a nakonec výběr Nigérie porazily na penalty. Jamesová však kvůli červené kartě přijde o čtvrtfinále šampionátu a není vyloučeno, že trest za tento hloupý zákrok bude delší.

Lauren Jamesová v utkání proti Nigérii
Lauren Jamesová v utkání proti Nigérii