Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Exvsetínský boss Husička šokoval na pohřbu brankáře Čechmánka (†52): Hokej krátce před smrtí!

Autor: Jana Gogová

Stejně jako všichni smuteční hosté byl i on zaskočený. Někdejší strůjce vsetínského hokejového zázraku Petr Husička (64) na pohřbu brankáře Romana Čechmánka (†52) prozradil, že pár dnů před jeho skonem spolu hráli hokej!

Jeho smrt předminulou sobotu zůstává záhadou. Pitva vyloučila cizí zavinění i sebevraždu, mluvilo se o bolestech ruky, které naganského šampiona v posledních dnech života trápily. „Romanova smrt pro mě byla a vlastně pořád je obrovský šok. Na zdraví si nikdy nestěžoval, a to jsme hráli v jednom kuse hokej nebo tenis,“ prozradil Blesku někdejší vsetínský generální manažer.

V kontaktu prý byli do poslední chvíle. „Chodili jsme spolu hrávat hokej na zimák Kapka, kousíček od Vsetína. Třeba předminulý týden hrál Roman centra, já taky. Ještě jsme se hecovali, kdo vyhraje víc buly a dá víc gólů,“ kroutil hlavou poté, co se v obřadní síni zlínského krematoria rozloučil se svým někdejším svěřencem.

Chytá v nebi

Husička v 90. letech vybudoval tým, který do značné míry stál na hvězdném gólmanovi Čechmánkovi. „Roman a Jirka Dopita byli nosné kameny, na kterých jsme to stavěli. Zažil jsem s ním moře úspěchů. Teď už můžou společně s Ivanem Hlinkou stavět nebeskou sestavu...“ hlesl zdrceně.

1998 - Čechmánek s bossem Husičkou po dalším titulu.
1998 - Čechmánek s bossem Husičkou po dalším titulu.