Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zlatá slovenská olympionička Kuzminová: Slova plná hněvu pro bezohledné řidiče!

Autor: pl

K dokonalosti mají daleko. Přesně tak začíná působit názor biatlonistky Anastasie Kuzminové (39) na slovenské řidiči. V lednu letošního roku jeden z nich málem srazil jejího syna Jeliseje. Nyní se ale zlatá olympionička ozvala znova! K čemu došlo tentokrát?

Zima a řidiči. Kombinace, která Anastasii Kuzminovou evidentně moc neuklidňuje. Naposledy se o tom mohla přesvědčit před pár dny. Co přesně se jí přihodilo? Vše začalo nenápadně. Zkrátka den jako každý jiný, tedy alespoň podle příspěvků Kuzminové na instastories. Rodačka z ruského města Ťumeň zveřejnila například fotku své brány před domem či holé nohy na sněhu. Najednou to ale přišlo.

„Po pracovní schůzce jsem dostala ,ledovou sprchu´. Prosím vás, ti, kteří jsou za volantem, buďte pozorní a ohleduplní alespoň kvůli těm, kteří jsou na chodnících nebo zastávkách,“ apelovala naštvaná Kuzminová. „Rozumím tomu, že počasí dnes ,zaskočilo´ všechny. Vždyť i já jsem šofér. A i přesto vím, že se DÁ zpomalit. Nebo se aspoň vyhnout hluboké vodě, když vidíte u cesty chodce,“ doplnila ke snímku, na kterém má mokré oblečení.

Letos už je to tedy podruhé, co si trojnásobná držitelka olympijského zlata stěžovala na slovenské řidiče. Poprvé se tak stalo uprostřed ledna, kdy auto trefilo nárazníkem koleno jejího syna Jeliseje na přechodu pro chodce. „Když se Jelisej snažil vzpamatovat ze šoku, řidič stáhl okénko, vykřikl ,pardon´ a ujel. Ani se ho nezeptal, jestli je v pořádku. Kolikrát jsem já jako chodec na přechodu pro chodce schytala nadávky a komentáře uspěchaných řidičů,“ povzdechla si tehdy Kuzminová na sociální síti.

Úspěšná biatlonistka mimo jiné ohlásila v říjnu návrat k biatlonu po čtyřleté odmlce. Trojnásobná účastnice olympijských her nastoupí během lednového mistrovství Evropy ve slovenské obci Osrblie.

Pro Kuzminovou začal den ideálně
Pro Kuzminovou začal den ideálně