10. října 2023 • 13:53

Slovenská šampionka se vrací! Zkouška na ME, ve hře je i Nové Město

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojnásobná olympijská vítězka Anastasia Kuzminová oznámila návrat k biatlonu. Devětatřicetiletá slovenská reprezentantka se příští rok v lednu představí na mistrovství Evropy v Osrblie. Na webu o tom informoval slovenský svaz.



Olympijská šampionka Kuzminová ohlásila na příští rok návrat k biatlonu

Kuzminová ukončila kariéru před čtyřmi lety a věnovala se trénování mládeže. „A v posledních letech jsem se cítila spíš jako jejich sparing partnerka než jako jejich trenérka,“ uvedla biatlonistka, která má také tři olympijská stříbra.

„Udržovala jsem se v kondici, aby se za mnou mladí mohli potáhnout a delší dobu se mi v hlavě objevovala myšlenka, jestli bych na to zase měla. Mám za sebou víc návratů, ale tenhle bude jiný a opravdu náročný,“ dodala.

Kuzminová už v roce 2015 kvůli těhotenství vynechala sezonu. Po návratu získala na hrách v Pchjongčchangu 2018 jednu zlatou a dvě stříbrné medaile. Rok nato triumfovala i ve sprintu na mistrovství světa.

Mistrovství Evropy v Osrblie se uskuteční od 24. do 28. ledna. „Fanoušci biatlonu na Slovensku si nemohli víc přát. Na domácích závodech uvidí takovou famózní sportovkyni a profesionálku, jakou je Nasťa,“ uvedl šéf slovenského svazu Peter Vozár.

Po šampionátu se Kuzminová rozhodne, jestli bude v návratu pokračovat i v závodech Světového poháru nebo na mistrovství světa, které se příští rok v únoru bude konat v Novém Městě na Moravě.

„Hodně fanoušků mi říkalo: Nasťo, ty tak dobře vypadáš, proč se nevrátíš? Jenže dobře vypadat a trénovat na víceméně amatérské úrovni neznamená, že můžete soutěžit na světové úrovni,“ řekla Kuzminová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud