Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Plíšková promarnila šance, žebříčkem letí dolů: Drtivý sešup

Autor: as

Tenisová královna? Hodně dávná historie. Někdejší první hráčka světa Karolína Plíšková (31) zažívá šílený pád. Po prohře v 1. kole australského grandslamu se propadne až do osmé desítky světového žebříčku!

Loňský rok? Velká mizerie. Start toho letošního? Ještě větší bída! Na úvod sice porazila vracející se maminu Ósakaovou, ale pak přišly porážky s Ostapenkovou, Siniakovou a včera na úvod Australian Open s Kazaškou Rybakinovou, třetí hráčkou světa.

„První sada byla důležitá, mrzí mě neproměněné setboly,“ připomenula stav, kdž v tie-breaku vedla 6:3, aby prohrála pět výměn v řadě. I druhý set se držela, rozhodl jediný brejk. „S výkonem, který jsem dnes předvedla, by to na většinu holek mimo nejlepší pětku stačilo,“ krčila rameny.

Pryč ze stovky?

Neobhájila čtvrtfinále, což znamená sešup žebříčkem. „Už jsem ve věku, kdy žebříček neřeším. Sama vím, že můžu porazit i dobré hráčky. Natrénováno mám,“ řekla pro Tenisový svět.

Kam až spadne? Virtuálně je na 73. příčce. A může být ještě hůř! Většinu bodů obhajuje v prvních měsících sezony (Dubaj, Indian Wells, Stuttgart), takže je reálné, že v půlce dubna jméno Plíšková nenajdete ani v elitní stovce!

Má tohle trápení zapotřebí? I fanoušci upozorňují, že její rivalka Kvitová to se svým těhotenstvím vymyslela šikovněji.

Plíšková ve čtyřech zápasech s Rybakinovou neuhrála ani set.

Vyměnila hadříky

Nová Karolína! Fanoušci i experti byli v šoku. Plíšková do úvodního grandslamu nastoupila v outfitu od Adidasu, přestože žádný kontrakt oficiálně nebyl oznámen! V posledních osmi letech byla jednou z hlavních tváří značky Fila, která pro ni vyráběla třeba i speciální trika s nápisem AceQueen, královna es. Tohle spojení evidentně skončilo, každopádně ani výměna hadříků zatím výhry nepřinesla.

Zoufalá, otrávená. Karolína Plíšková nevyužila své šance a z Austrálie jede domů.
Zoufalá, otrávená. Karolína Plíšková nevyužila své šance a z Austrálie jede domů.