16. ledna 2024 • 14:50

Oslava pro silné žaludky. Vyčerpaný Brit se po mečbolu pozvracel

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle nevypadá vítězná euforie. V předklonu a se silnými bolestmi žaludku čekal Jack Draper u sítě, až k ní dokráčí poražený Američan Marcos Giron. Následovalo letmé potřesení rukou a úprk k odpadkovému koši, kam se dvaadvacetiletý britský tenista okamžitě vyzvracel před stovkami diváků na kurtu číslo 8.



„Bylo mi to trapné. Zrovna jsem toho kluka porazil a popoháním ho: Přidej, kámo, protože ti musím podat ruku a hned pak se co nejrychleji dostat k odpadkáči,“ omlouval se Draper, vítěz maratonského mače 1. kola Australian Open, jež se ve víc než třicetistupňovém vedru táhlo 3 hodiny a 20 minut, než triumfoval 6:4, 3:6, 6:4, 6:0, 6:2.

Nevolnost přecházející ve zvracení není v tenise výjimečná. Ivan Lendl v nadsázce říkával, že komu se po tréninku neobrátí žaludek, nedal mu všechno. Čas od času takový trabl hráče potká i během zápasů, nejčastěji při US Open, kde dokáže být koncem léta velké horko kombinované s vysokou vlhkostí.

Draper si již po druhém setu zavolal ošetření, měřili mu tlak. Extrémní reakci však vytáhlý levoruký borec přičítal nervům. Britský talent, jenž o víkendu ve finále podniku v Adelaide podlehl Jiřímu Lehečkovi, hraje teprve sedmý grandslam kariéry. A poprvé se dostal do pěti setů.

Jack Draper se po vítězném zápase pozvracel
Jack Draper se po vítězném zápase pozvracel

„Bylo to hodně divné, vždyť mě v podstatě není nikdy zle,“ kroutil hlavou rodák ze Suttonu, jemuž v žebříčku patří 62. příčka. „Na to, že se hrál pětiseťák, nebyl zápas zase tak dlouhý. Minulý týden v Adelaide jsem hrál 3 hodiny a 40 minut v ještě větší výhni, a fyzicky jsem byl úplně v pohodě. Jenže tohle je grandslam, hrajete pod stresem, hodně chcete uspět, při bitvě o každý bod trpíte. Takže mě to dostalo,“ popisoval Brit, jenž po utkání ještě dlouho seděl na lavičce a zřízenci mu přinesli igelitový pytlík, aby příště nemusel sprintovat ke koši.

Ve 2. kole čeká mladý talent střet s loňským semifinalistou Tommym Paulem. S Američanem má pozitivní bilanci 2:0 a věří, že ať už utkání dopadne jakkoliv, pozápasové potřesení pravicí proběhne ve větším klidu.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud