Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ronaldo neudržel emoce a lítá v maléru: Kvůli gestu ho Saúdové vyšetřují!

Autor: ČTK, sm

Pořádně si zavařil! Přesto, že jsou v Saúdské Arábii povětšinou pyšní na to, jak velkou hvězdu se jim povedlo na svou fotbalovou scénu přivést, někteří by byli radši, kdyby na Arabském poloostrově působil jeho hvězdný sok Messi. Na provokace takových fanoušků nyní Cristiano Ronaldo reagoval dost svérázně a Saúdové nestačili valit oči. 

Portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo vyvolal v Saúdské Arábii velké pobouření poté, co po výhře al-Nasru v lize na hřišti aš-Šabábu ukázal směrem k fanouškům obscénní gesto. Pětinásobný majitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa tím podle médií zřejmě zareagoval na skandování "Messi, Messi" z hlediště.

Incident sice nezachytily televizní kamery, na sociálních sítích ale kolují záznamy situace. Na hlavu devětatřicetiletého útočníka se okamžitě snesla vlna kritiky a vedení saúdskoarabské fotbalové federace zahájilo vyšetřování případu.

Ronaldo, jenž do an-Nasru přestoupil v prosinci 2022, má v této sezoně na kontě už 22 branek a je nejlepším střelcem soutěže. K výhře 3:2 nad aš-Šabábem přispěl gólem z penalty, kterým v prvním poločase otevřel skóre.

Cristiano Ronaldo pohoršil v Saúdské Arábii svým gestem
Cristiano Ronaldo pohoršil v Saúdské Arábii svým gestem