Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Doping krasobruslařského zázraku Valijevové: Šokující odhalení!

Autor: sm

Doping u ruských sportovců? Už nějakou dobu skutečnost, která překvapí jen hrstku lidí. Když ale v roce 2022 během Her v Pekingu vyšlo najevo, že byl doping odhalen i u tehdy patnáctileté Kamily Valijevové, některým zůstával rozum stát. A přesto, že se snažila svět přesvědčit příběhem o tom, jak za vše mohou léky jejího dědečka, teď vyšla najevo šokujcíí skutečnost. Různé pilule do slavné Rusky rvali prý už mnohem dříve!

Sportovní arbitrážní soud (CAS) odhalil, že Kamila Valijevová v období od ledna 2020 do prosince 2021 dostala 56 léků či potravinových doplňků. Vychází z toho tedy fakt, že mladá Ruska takovému přístupu čelila už od svých 13 let!

Žádná z látek, které do Valijevové pěchovali ale není na seznamu zakázaných látek Světové antidopingové agentury (WADA). Soud teď zveřejnil zprávu, která obsahuje podrobnosti o všech lécích a doplňcích, které Kamile předepsali doktor Adamov, Šumakov a Světskij spadající pod ruskou Federální lékařské a biologické agentury.

Aktuálně sedmnáctiletá krasobruslařka vyfasovala od CSA letos v lednu čtyřletou stopku za doping, což byla dohra z prosince 2021, kdy měla pozitivní test na zakázaný lék na srdce trimetazidin.

Do ruské krasobruslařky Kamily Valijevové prý rvali léky a potravinové doplňky delší dobu
Do ruské krasobruslařky Kamily Valijevové prý rvali léky a potravinové doplňky delší dobu