Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rudkovská zkritizovala koučku Valijevové a pak… Drsný výsměch trenérské legendy!

Autor: sm

Ruská producentka Jana Rudkovská (49) občas vystupuje jako majitelka návodu na pravdu. Zatímco spousta fanoušků považuje její názory jako bernou minci, u opravdových elit manželka Jevgenije Pljuščenka (41) čas od času narazí. Jako třeba teď, když se v emocích vyjadřovala k Eteri Tutberidzeové (49), která je spojena s dopingovým skandálem Kamily Valijevové (17). Legendární ruská trenérka Taťjana Tarasovová (76) se jí totiž obratem vysmála!

Krasobruslařka Kamila Valijevová se snažila z dopingu vykroutit fantastickou historkou o tom, že zakázaná látka se do jejího těla dostala po snězení dortu, ve kterém byly léky jejího dědečka. Výmluvy ale byly marné, sportovní arbitráž CAS v Lausanne rozhodla nekompromisně a udělila mladé Rusce čtyřletý distanc a diskvalifikovaná ze všech soutěží počínaje 25. prosincem 2021, tedy včetně zimních olympijských her 2022 v Pekingu.

To nenechalo chladného snad nikoho v Rusku, jenom bylo složité shodnout na tom, kdo tedy na celé kauze nese největší zodpovědnost. A Rudkovská ukázala právě na trenérku Valijevové, která ji navíc zvedla se židle svým postojem.

„Když jsem viděla příspěvek Eteri Tutberidzeové, upřímně jsem si myslel, že je to podvrh. Z každé věty čiší arogance, z každé věty doslova »nemusím vám nic vysvětlovat, jsem taky oběť«,“ míní manželka Pljuščenka.

„Opravdu, Eteri Georgijevno? Čí jste oběť? Další dívky, nešťastného dítěte, kterému zničili kariéru a vzali sen? Jejich rodiče, kteří pravděpodobně všechno obětovali pro sportovní kariéru své dcery? Nebo celého týmu, pro který je tato zlatá olympijská medaile pravděpodobně první a poslední v kariéře?!“ čertila se Rudkovská. Její horkou hlavu ale šmahem zchladila trenérská legenda Taťjána Tarasovová, která jasně ukázala, kde je Janino místo ve chvíli, když se média dotazovala na její názor.

„A kdo je Jana Rudkovská, aby diskutovala o Eteri Tutberidzeové? Je to jen manželka Žeňi Pljuščenka. Na ni se mě vůbec nemusíte ptát!“ pravila pro Sport24 uznávaná Ruska, která je sice sama z celé situace smutná, ale dala dost rázně najevo, že ke kauze nemá právo se vyjadřovat každý, kdo jde zrovna kolem...

Taťjána Tarasovová drsně setřela Rudkovskou
Taťjána Tarasovová drsně setřela Rudkovskou