Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Krev a prasečí hlavy! Frustraci fanoušků Sigmy už řeší policie: Válka s mafií

Autor: mib

Kdyby Mario Puzo psal svůj bestseller Kmotr na Hané, mohl by vypadat takhle: Andrův stadion, domov fotbalové Sigmy, potřísnila krev z uřezaných hlav tří čuníků.

Takovou »sviňárnou« totiž den před ligovým mačem Olomouc – Jablonec (1:0) vyvrcholila dlouhodobá naštvanost příznivců domácích na vedení klubu, a to hlavně na sportovního ředitele Ladislava Mináře (54). Vždyť transparenty s heslem »Prasata z vedení, vzdejte se velení« mají bafuňáři Sigmy na talíři častěji než olomoucké tvarůžky.

„Jsme šokovaní vulgaritou a agresivitou tohoto skutku, který připomíná snad jen praktiky těch nejhorších mafiánů,“ zareagoval na protest z páteční noci za představenstvo Petr Konečný, podle něhož incident vyšetřuje policie. Podle webu iSport.cz se něco podobného údajně stalo i na místě bydliště jednoho z funkcionářů.

„Nenecháme se zastrašit!“ zní z klubu. Na popud skupiny fanoušků Ultras Sigma včera někteří diváci po 19 minutách (podle založení klubu v roce 1919) za zvuků petard na symbolických pět minut opustili tribuny. Olomouc naředila zlou krev aspoň na trávníku a doma slavila po více než půl roce. Ale nepůjde v dalších dvou týdnech proti oběma pražským »S« spíš na porážku?

Sportovní manažer a faktický boss olomouckého klubu Ladislav Minář
Sportovní manažer a faktický boss olomouckého klubu Ladislav Minář