Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Záruba po smrti Valiho z Maxim Turbulenc: Lanaří ke změně oslavné znělky u repre

Autor: sm

Česko o víkendu zasáhla zpráva o náhlém odchodu hudebníka Daniela Valiho (†53), který byl jedním ze třech členů skupiny Maxim Turbulenc. Ta je mimo jiné spjatá i s tuzemskou hokejovou reprezentací. Právě jejich písnička totiž oslavuje české góly. Krátce po Valiho skonu přišel český sportovní komentátor Robert Záruba (56) s nápadem, že by nebylo od věci radostnou »znělku« změnit. 

Není čas na změnu? Takovou otázku položil Robert Záruba na sociálních sítích v souvislosti s písničkou, která zní při oslavách gólu české hokejové reprezentace. Už dlouhou dobu je s těmito momenty spjatá píseň Ať žijí duchové od skupiny Maxim Turbulenc. Tuhle otázku ale šéfkomentátor Redakce sportu otevřel v nejméně vhodnou dobu. 

Zatímco slavný komentátor laboroval nad tím, jaká hudba by měla oslavovat české trefy na mezinárodních akcích, fanoušci legendárního hudebního uskupení oplakávali smrt jejího zpěváka Daniela Valiho. 

„Je třeba otevřít otázku, zda nepřišel čas na změnu GÓLOVÉHO SONGU Národního týmu. »Zbláznilo se páže« v podání Maxim Turbulenc už se podle mne vyčerpalo - domácí MS nabízí ideální možnost ke změně. Jakou skladbu/pasáž byste chtěli slyšet po gólech českého týmu na MS?“ dotazoval se na síti X a sám připsal svých několik tipů. 

Spoustu lidí ale více než než písničky, které by Záruba dosadil do oslavných momentů zaujalo, že s celým nápadem přišel ve chvíli, kdy skupina Maxim Turbulenc přišla o svého člena.

„Předpokládám, že se ta zpráva donesla už i k Vám, tak mě docela zaráží, že nedošlo k žádné omluvě, nebo alespoň ke smazání tweetu,“ podivovala se jedna z uživatelek sociální sítě, která na Zárubův příspěvek reagovala. Žurnalista si ale stál za svým a na načasování neviděl nic špatného.

„Mě zaráží to nepochopení tématu a snaha propojit to s bezpochyby smutnou událostí,“ kontroval Robert, kterému další komentující vmetl kritiku, podle které je potřeba se zaměřit na jiné věci.

„Myslím,že mnohem důležitější by bylo vyřešit otázku, jestli má paní Vymětalíková na to, komentovat (byť jen) ženský hokej. Její výkon je i po několika odkomentovaných zápasech tragický, a hranice, kam jste jej v ČT pozvedl, razantně klesá,“ zoufal si dotyčný. 

Robert Záruba přišel s nápadem změnit oslavnou píseň. Časově to ale podle lidí moc nevychytal...
Robert Záruba přišel s nápadem změnit oslavnou píseň. Časově to ale podle lidí moc nevychytal...