Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Slavia šokovala plichtou s Olomoucí, do nadstavby půjde druhá: Zima v Edenu!

Autor: dia

Je nejdražším hráčem ligy, v klíčové chvíli ale fatálně selhal. Stoper Slavie David Zima (23) vyrobil obrovskou minelu, sešívaní pouze remizovali s Olomoucí 2:2 a rozhodli o tom, že Sparta vstoupí do skupiny o titul první.

Ještě před třemi týdny po remíze Sparty s Boleslaví 1:1 si rýpli červenobílí z prvního místa do svého rivala, že stanice Eden hlásí teplotu +1. Za tu dobu se ale ve Vršovicích sakra ochladilo!

Na přitápění pod kotlem se ale vykašlal ten nejpovolanější, nejdražší hráč ligy David Zima, který se v lednu vrátil do Slavie za 100 »míčů«. Za stavu 0:1 vyrobil stoper Slavie ohromný kiks, když z pozice posledního hráče zakopl, a nabídl tak dálnici Zifčákovi, jenž přeloboval Staňka.

Hodně nervozity

Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského (48) vyrovnali po brankách kapitána Bořila a Chytila na 2:2, kýženou třetí branku ale už vstřelit nedokázali. „Náš výkon ke konci poločasu šel hodně dolů. Zkomplikovali jsme si to pak dvěma strašně lacinýma brankama. Ke konci to bylo zase dobrý, ale už v tom bylo hodně nervozity,“ hodnotil Trpišovský.

Před posledním kolem Sparta vede ligu o čtyři body a do nadstavby půjde z prvního místa, navíc bude mít výhodu domácího mače proti sešívaným i Plzni a bonus zisku titulu v případě rovnosti bodů.

V minulé sezoně Letenským stačilo mít po základní části dvoubodový polštář. V případě výhry Priskeho družiny za týden v Olomouci bude Slavia nejspíš potřebovat výhru v nadstavbovém derby na Letné a doufat v další rivalovo zaváhání. „Obrovské zklamání. Asi bych teď něco rozkopl,“ nedržel se při zdi obránce Bořil.

Zima měl proti Olomouci špatný den
Zima měl proti Olomouci špatný den