Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Bývalá biatlonistka Puskarčíková se raduje z miminka: Utajený porod a italské jméno!

Biatlonový pár má miminko! Eva Puskarčíková (32) i její přítel Thomas Bormolini už sice malorážku pověsili na hřebík, teď mají ale před sebou novou, nádhernou výzvu. Stali se rodiči krásného chlapečka. S oznámením jeho narození si dali přitom pěkně na čas a krásnou zprávu tajili téměř týden... 

Oblíbená členka bronzové české štafety ze Soči 2014 se hrdě podělila na sociálních sítích o svůj uzlíček štěstí, který se narodil v úterý. „Tak jsem tady! O dva týdny dříve, 16.4. Ať si pomalu zvykají na překvápka a že odteď je vše podle mě. Jmenuji se Paride Bormolini, je mi sice necelý týden, ale už teď mohu říci, že mě to tu celkem ba,“ napsala novopečená maminka Eva “Sluníčko„ Puskarčíková (32), pod jejímž příspěvkem se začala množit krásná a milá blahopřání, jak se radostná novina v cuku letu roznesla mezi její rodinu, bývalé kolegy, kamarády a fanoušky.

„Gratuluji!,“ napsala kupříkladu italská biatlonistka Lisa Vittozzi. „Krásnej prcek,“ přidal se k zástupu gratulantů také olympijský vítěz Michael Rösch. Nadšeným rodičům přála mnoho zdaru, štěstí a zdraví i celá řada dalších, jako je například biatlonistka Weronika Nowakowska.

Biatlonový pár také dostál slibu, že malý Paride opustí porodnici ve stejném bodýčku, ve kterém jí kdysi opustil jeho tatínek. „Mise splněna a cesta domů vykonána ve stejném oblečení s rybičkou, ve kterém opustil porodnici i Thomas. I když to zapínání na zádech je peklo a už nikdy víc,“ dodala pobaveně Eva. 

Dosud česko-italský biatlonový pár pendloval mezi Livignem, kde Thomasova rodina provozuje hotel, a Jabloncem, kde žije Eva. Ta se rozhodla rodit v Česku jednak kvůli jazykové bariéře a potom také kvůli dostupnější zdravotní péči.

Dvojjazyčné avízo

Těhotenství s italským biatlonistou Thomasem Bormolinim (32) oznámila Eva zkraje roku prostřednictvím fotografie, na které pár společně pózoval s dětským oblečením pod zasněženými vrcholky hor. „Je čas se s vámi o něco podělit…. Přišla k nám do života nová láska. Jsme ready a čekáme na Tebe,“ těšila se tehdy Puskarčíková na novou roli matky, kdy celý text přeložila i do italštiny.  

„PS: Toto bodýčko s rybkou je historické a má své kouzlo. Thomasova mamka ho měla schované. Je to body ve kterém opustil porodnici Thomas. A opustíme ji v něm i my. Takže se bude historie opakovat,“ zakončila oznámení Puskarčíková, přičemž dodala emotikony srdíček a zamilovaných obličejů. 

Nadšený tatínek Thomas Bormolini
Nadšený tatínek Thomas Bormolini