19. září 2013 • 20:20

FANTASY EXTRALIGA: Pozor, přijdou změny! Góly v nájezdech statistiky nezmění

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová extraliga dozná drobné změny. Radost mohou mít především gólmani, kterým  se nebude do statistik započítávat rozhodující inkasovaná branka, která padne v samostatných nájezdech. Tyto a další statistické údaje se zobrazují na webu hokej. cz.



Bylo to pro muže s maskou tak trošku nespravedlivé. Rozhodující branka inkasovaná po samostatných nájezdech jim jejich procentuální úspěšnost srazila dolů. Toho se nyní bát nemusí.

Jak to tedy přesně bude? "V případě, že o vítězi utkání rozhodují samostatné nájezdy, je vítězný gól započítán autorovi rozdílového samostatného nájezdu," říká se ve směrnicích, které Český hokejový svaz zaslal webu hokej.cz

Aby bylo spravedlnosti učiněno za dost, do statistik se gólmanům nebudou počítat ani úspěšné zásahy. K dobru si tak budou moci přičíst jen přesné zápasy ze základní doby utkání a prodloužení.

Stejně se budou, respektive nebudou počítat i střelecké pokusy hokejistů. Kromě jediné výjimky: rozhodující branka během samostatných nájezdů bude ve statistkách zohledněna.

Příznivci čísel se mohou těšit i z novinky nazvané Radegast index. O co jde? "Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/- bodů, blokování střel a blokování hráče (hit) - což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo dohrání soupeře".

ZDE SI PŘEČTĚTE KOMPLETNÍ POKYNY PRO STATISTIKY >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud