17. ledna 2018 • 14:11

Staněk se v Ostravě utká i s halovým mistrem světa Whitingem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na halovém atletickém mítinku Czech Indoor Gala, který se uskuteční příští týden v Ostravě, by se měl v koulařském sektoru představit i dvojnásobný halový mistr světa Ryan Whiting z USA. Českého rekordmana Tomáše Staňka vyzve také Chorvat Stipe Žunič, který ho připravil o bronz na loňském MS v Londýně. V tiskové zprávě o tom informovali pořadatelé.


Soutěž koulařů bude mít kvalitní obsazení. Již dříve byla jistá účast loňského vicemistra Evropy v hale Staňka i jeho jediného přemožitele ze šampionátu v Bělehradě Konrada Bukowieckého z Polska. Dnes organizátoři oznámili, že se startovní listina rozšíří o halového světového šampiona z let 2012 a 2014 Whitinga. Jeho halový osobní rekord má hodnotu 22,23 metru. Vedle něj a Žuniče se v Ostravě představí také africký rekordman Franck Elemba z Konga, který byl čtvrtý na olympijských hrách v Riu.

Hvězdou závodu na 3000 metrů bude loňská mistryně světa na pětce Hellen Obiriová z Keni. Na trojce byla zlatá na HMS 2012 a stříbrná o dva roky později v Sopotech. Na trojce budou závodit také české reprezentantky Simona Vrzalová a Kristiina Mäki.

Netradiční formát bude mít tyčkařská soutěž, ve které se utkají smíšené dvojice. České barvy budou hájit životní partneři Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková a Michal Balner s Romanou Maláčovou. Nejmladší z českých tyčkařek Amálie Švábíková spojí síly s Řekem Emmanuilem Karálisem.

V Ostravě se halový mítink Czech Indoor Gala uskuteční podruhé. Ve čtvrtek 25. ledna začne ve 14:30 národní program a pak od 17:00 dvouhodinový hlavní blok soutěží. Z českých atletů budou závodit například sprinter Pavel Maslák, dálkař Radek Juška nebo výškařka Michaela Hrubá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud