22. března 2018 • 22:33

Byl to náš nejlepší výkon v sérii, ocenil tým gólman Svoboda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně skvěle zvládli nástrahy čtvrtfinále a díky výhře v základní části mají jistotu, že sezona pro ně skončí minimálně ziskem bronzu. S Olomoucí, úspěšným týmem z předkola, sice ztratili doma úvodní duel, ale další čtyři už patřily jim. Západočeši postup stvrdili povedeným vystoupením v dnešním pátém utkání, které vyhráli před svými fanoušky drtivě 5:0.


"Už jim musely trošku docházet síly. A myslím, že i docházely. Přišlo mi, že už je to na nich patrné. My máme navíc trošku zkušenější hráče. Náš výkon byl podle mého názoru zároveň nejlepší v celé sérii," uvedl při hodnocení zápasu gólman Miroslav Svoboda, který soupeře vymazal 25 úspěšnými zákroky a nedovolil mu skórovat takřka 141 minut.

I díky tomu si mohl po předchozích čtyřech bitvách s vyrovnanými výsledky dnešní zápas alespoň trochu užít a vychutnat. "Kluci hráli výborně," ocenil Svoboda. "Navíc jsme přestali dostávat laciné góly. Určitě to bylo všechno lepší i díky stavu v sérii, že to bylo 3:1, než kdyby série byla 2:2," dodal talentovaný třiadvacetiletý gólman.

Za patrně nejtěžší duel z osobního pohledu označil ten třetí, který se hrál v Olomouci a Plzeň v něm zvítězila těsně 4:3. "Ale nechci říkat, že tam se série nějak zlomila, protože každý zápas je zlomový a důležitý - pro postup potřebujete vyhrát čtyřikrát. Není náhoda, že jsme sérii vyhráli. Je to těžké, ale my jsme to zvládli," prohlásil Svoboda.

Z možných soupeřů pro semifinále - Brno, Pardubice, Liberec - si nijak nevybírá. "To nemá vůbec smysl říkat, protože to bude vždycky jen o nás, jak budeme hrát my," vysvětlil Svoboda.

Podobný názor sdílí i útočník Denis Kindl, jenž dnes přiložil ruku k dílu důležitým třetím gólem v polovině 23. minuty, po němž bylo zřejmé, že Plzeň může z cesty mezi nejlepší kvarteto vykolejit jen totální zkrat Indiánů, nebo zázrak.

"V semifinále si nevyberete, každý ten tým má jiný styl hokeje. My se však nemusíme vůbec nikoho bát, se všemi těmi týmy jsme odehráli kvalitní a nadprůměrné zápasy, v nichž jsme během sezony sbírali body," připomněl pětadvacetiletý Kindl.

Přiblížil naladění týmu před zápasem. "Chtěli jsme za každou cenu vyhrát, abychom už nejeli do Olomouce, protože pak by se mohla série ještě mnohem více zamotat. V hlavách jsme byli dobře nastavení. Klíčový zápas série byl podle mého ten na 3:1, tam bylo moc důležité, že jsme ho urvali," uvedl Kindl.

V pátém duelu se jako zásadní ukázala hned první třetina, po níž vedli Plzeňští 2:0. "Ta nám opravdu hodně pomohla, dali jsme důležitý první gól a náš výkon šel nahoru. Pak už to bylo pro Olomouc těžké; když doma vedeme 2:0, už je to těžké otáčet," podotkl Kindl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud