23. března 2018 • 14:28

Draci Brno se chtějí prosadit v extralize i baseballové Evropě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenadvacetinásobní mistři baseballové extraligy Draci Brno chtějí v nové sezoně opět získat domácí titul a uspět v Evropském poháru, do kterého se vrátili po tříleté přestávce. Brňané vstoupí do soutěžního roku se třemi americkými posilami. Do týmu se vrátil Wesley Roemer, z Techniky Brno přišel John Hussey a oba nadhazovače doplní chytač Dondrei Hubbard.



"Naše cíle jsou každý rok stejné. V extralize nebereme nic jiného než titul, každý jiný výsledek by byl zklamáním," uvedl na tiskové konferenci manažer Draků Arnošt Nesňal. Tým skládá tak, aby uspěl i v Evropském poháru. Tato prestižní klubová soutěž se uskuteční od 6. do 10. června v Rotterdamu. Draci ve skupině narazí na obhájce prvenství Neptunus z Nizozemska, Boloňu a San Marino.

"Považoval bych za nezdar, kdybychom se v této soutěži neudrželi a sestoupili. Naše ambice jsou nejvyšší, ale síla všech týmů bude vyrovnaná. Před třemi lety jsme se dostali až do finále. Věřím, že se náš tým každým rokem zlepšuje, šance na úspěch proto máme," dodal Nesňal.

Kádr Draků opustil Karel Hrušovský, který ukončil kariéru, Alexander Derhak zamířil do konkurenčního týmu Hroši Brno a Terrell Joyce přestoupil do Arrows Ostrava.

V minulém ročníku ve finálové sérii Draci získali titul po vyrovnané bitvě s Ostravou. "Zatím je těžké mapovat kvalitu soupeřů v extralize. U většiny týmů je jejich síla závislá na získaných zahraničních posilách. My už jsme kompletní. Respektujeme pravidlo Evropského poháru, kde mohou startovat pouze tři cizinci. Nebudeme jich angažovat víc, protože pro extraligu je nepotřebujeme. Pokud bychom jich měli v kádru víc, tak je problém všechny hráče vytížit při pouhých dvou zápasech za týden," uvedl Nesňal.

Draci vstoupí do sezony už o tomto víkendu třemi přípravnými zápasy s vítězem Evropského poháru Curacaem Neptunus, kterého si Brňané pozvali jako sparingpartnera. Extraliga začne úvodním kolem příští pátek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud