4. dubna 2018 • 10:26

Boxer Álvarez zrušil po dopingovém nálezu zápas s Golovkinem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mexický profesionální boxer Saúl "Canelo" Álvarez zrušil plánovaný květnový souboj s Kazachem Gennadijem Golovkinem o mistrovské tituly organizací WBA, WBC a IBF ve střední váze. V březnu vyšlo najevo, že Álvarez měl pozitivní dopingový test na clenbuterol, a nevadská sportovní komise mu zastavila činnost. Podle agentury AP se nedá očekávat, že by se jeho případ do 5. května vyřešil.


Několikanásobný mistr světa Álvarez se i po oznámení dopingového prohřešku dál chystal na jeden z nejočekávanějších boxerských zápasů roku, nyní ale svou snahu vzdal. Loni v září skončil jeho souboj s Golovkinem v Las Vegas kontroverzní remízou, květnová odveta se měla uskutečnit na stejném místě.

Podle společnosti Golden Boy Promotions, která sedmadvacetiletého Álvareze zastupuje, bylo na vině kontaminované maso. "Vždycky jsem byl čistý a vždycky budu. Nikdy jsem clenbuterol vědomě neužil," řekl v úterý mexický boxer, který utrpěl v 52 zápasech v profesionální kariéře jedinou porážku. V roce 2013 prohrál s americkou hvězdou Floydem Mayweatherem.

Před nevadskou komisi má Álvarez předstoupit 18. dubna a hrozí mu trest. Pětatřicetiletý obhájce Golovkin, jenž vlastní rovněž titul organizace IBO, se už nechal slyšet, že by 5. května rád boxoval s jiným soupeřem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud