14. dubna 2018 • 22:19

Důležitá výhra, ale venku z toho nejsme, řekl Schranz po Liberci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slovenský fotbalista Dukly Ivan Schranz považuje vítězství 2:0 nad Libercem za hodně důležité, ale nemyslí si, že díky němu se už Pražané dostali z přímého boje o prvoligovou záchranu. Podle autora prvního gólu bude klíčové, aby tým z Julisky zvládl také následující utkání s konkurenty v tabulce.


"Vydařený zápas, ale hlavně díky celému mužstvu. Dobře jsme k tomu přistoupili. Potřebovali jsme tři body a nakonec je získali. Jsme velmi šťastní," řekl novinářům po duelu 24. kola Schranz. "Zatím je ještě brzo nějak hodnotit, ale v konečném zúčtování mohou ty tři body mít velkou cenu. Musíme takhle pokračovat," přidal čtyřiadvacetiletý útočník.

Dukla po druhé jarní výhře ve vyrovnané tabulce poskočila na desáté místo, kde má čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. "Nemyslím jsme, že jsme z toho venku. Ještě máme před sebou velmi důležité zápasy a je to tam hodně nabité. Ještě to nic neznamená, musíme to potvrdit v dalších zápasech," upozornil Schranz.

V příštím kole dejvický tým hraje v Uherském Hradišti se Slováckem a poté doma s posledním Brnem. "Je to těžké, ale jsou to přímí konkurenti. Když je porazíme, budeme mít výhodu my," konstatoval bývalý reprezentant do 21 let.

Skóre na Julisce otevřel v 54. minutě, kdy po přihrávce Španěla Néstora zakončil únik přehozením brankáře Václava Hladkého a připsal si třetí ligový gól v sezoně. "Nějak se nám to dobře poodráželo, byli jsme na správných místech. Néstor se dostal k míči, posunul mi ho a já už měl lehčí pozici," popsal Schranz, který se podílel i na druhé brance Lukáše Holíka z 82. minuty a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Liberec přitom v prvním poločase Duklu přehrával a zahodil několik velkých příležitostí. "Soupeř si vždy vypracuje nějaké šance, ale myslím, že jsme Liberci nedovolili zakončit v úplné pohodě, proto ty góly ani nepadly. O poločase jsme si říkali, že musíme ještě přidat a být důraznější. Myslím, že se nám to podařilo, dali jsme dva góly a zvládli to," uvedl Schranz.

Jeho mužstvo doma uspělo po předchozí sérii čtyř ligových porážek. "Podali jsme dobrý a koncentrovaný výkon a nechali na hřišti všechno. To je asi základ úspěchu," dodal bývalý hráč Sparty nebo Trnavy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud