20. dubna 2018 • 22:15

Diviš: Věřím, že Kladno bude rytířsky bojovat a zachráníme se

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Odchovanec Kladna Richard Diviš dnes ukončil sen Rytířů o návratu do extraligy. Dvaatřicetiletý hokejista momentálně působí v Jihlavě a gólem v 57. minutě rozhodl o výhře Dukly 2:1. Klub z Vysočiny je tak nadále ve hře o udržení se v nejvyšší soutěži, zatímco Kladno již šance ztratilo.


"Asi rozhodl osud. Dnes jsme bojovali o naději, aby závěr baráže dával smysl. Rvali jsme se s utkáním my i Kladno," řekl Diviš.

Uznal, že zápas byl pro oba týmy hodně psychicky náročný. "Všichni máme něco za sebou a jsme pod velkým tlakem. Nelze podávat nadprůměrný výkon. Oba týmy prokázaly, že mají dostatek sil, a na toto nehokejové počasí to byl krásný zápas," poukázal na vysoké teploty a nekvalitní led.

Jihlava je v tabulce baráže kolo před koncem třetí o bod za Litvínovem. V neděli tak musí doufat, že Verva proti Kladnu ztratí nejméně bod, za předpokladu, že Dukla porazí v normální hrací době vedoucí Karlovy Vary. Při bodové shodě má totiž lepší bilanci ze vzájemných zápasů.

"Určitě se ještě o šanci na postup popereme. Máme velkou výhodu, že hrajeme doma. Samozřejmě, že musíme spoléhat i na pomoc Kladna. Protože jsou to Rytíři, tak věřím, že budou rytířsky bojovat i v Litvínově a na zápas se nevykašlou. Proto věřím, že extraligu ještě zachráníme," dodal Diviš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud