24. dubna 2018 • 17:19

Finové mají v nominaci na Švédské hry čtyři posily z NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ve finské nominaci na Švédské hry jsou čtyři hokejisté, kteří v této sezoně hráli v NHL. Obránce Julius Honka z Dallasu se představil už minulý týden v Pardubicích, nově rozšířili kádr brankář Harri Säteri z Floridy a útočníci Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen z Caroliny.


Do kádru trenéra Lauriho Marjamäkiho přibyli také obránci Miro Heiskanen z IFK Helsinky, Olli Juolevi z TPS Turku a forvardi Janne Pesonen s Tuomasem Kiiskinenem z týmu švédského mistra Växjö. Tým naopak opustili gólman Emil Larmi z Hämmenlinny a útočníci Eemeli Suomi z Ilvesu Tampere a Kasper Björkqvist z Providence College z NCAA.

V zámoří působí z třicetičlenného kádru také zadák Ville Pokka na farmě Ottawy v Belleville v AHL, gólman Ville Husso v záložním týmu St. Louis San Antoniu i obránce Henri Jokiharju v Portlandu v juniorské WHL.

Finové jsou po třech turnajích Euro Hockey Tour v tabulce druzí, za vedoucí Českou republikou zaostávají o bod. Do Švédských her vstoupí ve čtvrtek doma v Helsinkách proti Rusku, o dva dny později je čeká v Södertälje česká reprezentace a v neděli ve Stockholmu severské derby se Švédskem.

Nominace hokejistů Finska na Švédské hry v Helsinkách, Södertälje, Stockholmu (26.-29. dubna):

Brankáři: Harri Säteri (Florida/NHL), Ville Husso (San Antonio/AHL), Eero Kilpeläinen (Örebro/Švéd.),

obránci: Miro Heiskanen (IFK Helsinky), Olli Juolevi (TPS Turku), Juuso Riikola (KalPa Kuopio), Casimir Jürgens (Pelicans Lahti), Urho Vaakanainen (SaiPa Lappeenranta), Tommi Kivistö (Jokerit Helsinky/KHL), Julius Honka (Dallas/NHL), Henri Jokiharju (Portland/WHL), Kristian Näkyvä (Lingköping/Švéd.), Ville Pokka (Belleville/AHL)

útočníci: Marko Anttila, Pekka Jormakka, Mika Niemi, Olli Palola (všichni Jokerit Helsinky/KHL), Juuso Puustinen, Antti Suomela (oba Jyväskylä), Sakari Manninen, Jere Sallinen (oba Örebro/Švéd.), Janne Pesonen, Tuomas Kiiskinen (oba Växjö/Švéd.), Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen (oba Carolina/NHL), Sami Sandell (Ilves Tampere), Jonas Enlund (Novosibirsk/KHL), Juuso Ikonen (Brynäs/Švéd.), Toni Rajala (Biel/Švýc.), Veli-Matti Savinainen (Chanty-Mansijsk/KHL).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud